Tillbaka

Playtop - Hållbar Gummiunderlag

Hög flexibilitet - Lågt underhåll

Playtops hållbara underlag är en högkvalitativ gummibeläggning designad - en fallunderlag för lekplatser inomhus och utomhus. Gummiunderlagets oöverträffade flexibilitet är perfekt för ett brett utbud av sport- och fritidsaktiviteter. Från klättring utomhus och hinderbanor till rebound gymgolv och bekväma motorrum. Playtops unika topplack ger förbättrat halkskydd och minimerar risken för tillväxt av mossa och alger.

Playtop / Nike Grind

Playtop har tillsammans med Nike sett till att återvinna gummit från sina produkter, så att det nu används i gummibasen i aktivitetsområden, snarare än att hamna någonstans i naturen.

Den innehåller ca. 28 par skor pr. m2 och det är upp till 91% återvinning. Allt gummi är faktiskt återvunnet (upcycled), och de sista 9 % är det lim som används för att hålla ihop gummigranulatet. Gummit är även certifierat enligt EN71-3 (sådant test), vilket är samma test som används för leksaker, nappar och annat för barn.

-Playtop handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Skräddarsytt varumärke och design

Playtops hållbara fallunderlag finns i 31 färger, och det finns också ett obegränsat urval av anpassade blandningar. Det gör att underlaget kan utformas precis efter kundens önskemål, både vad gäller färg och grafik. Vi utformar underlaget utifrån dina behov, identitet och aktivitet och anpassar den perfekt till den tänkta målgruppen. Vi har designat allt från traditionella banor och underlag till de mer identitetsskapande som möter klubbens, föreningens, institutionens eller skolans varumärke.

 

       

-Playtop handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Fakta

 • Lång livslängd - Den mest certifierade gummibeläggningen på marknaden

 • Lämplig för många sporter

 • Vattengenomsläpplig - Den bästa dränerande gummiunderlag

 • Testad och godkänd mot de högsta standarderna för brandsäkerhet

 • Lätt att underhålla utan användning av kemikalier

 • Halk- och friktionstestad

 • Playtop-underlag för sport med Nike Grind-färger

 • Obegränsade designalternativ - 31 färger och obegränsat urval av anpassade blandningar

 • Kostnadseffektivt, miljövänligt och hållbart

 • Kan monteras på en ny eller redan befintlig hård yta

 • Helgjuten utan svaga fogar

Produkter - Hållbar gummiunderlag

Uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna: TÜV

Man får aldrig kompromissa med barns säkerhet. Vårt gummi har testats och uppfyller de högsta säkerhetskraven: TÜV. Gummit är certifierat för att uppfylla säkerheten inom spel- och fallhöjder DS / EN1176 och DS / EN1177.

Den bästa kvaliteten på marknaden

Vårt gummiunderlag är den mest certifierade gummibeläggningen på marknaden. Gummit är UV-behandlat, så du kan vara säker på att det behåller sin färg under hela livet. Den tillverkas även i Europa – som en av få produkter på marknaden.

Den miljövänliga lösningen

Playtop har tillsammans med Nike sett till att återvinna gummit från sina produkter, så att det nu används i gummibasen i aktivitetsområden, snarare än att hamna någonstans i naturen.

Den innehåller ca. 28 par skor pr. m2 och det är upp till 91 % återvinning. Allt gummi återvinns genom upcycling, och de sista 9% är det lim som används för att hålla ihop gummigranulatet. Gummit är även certifierat enligt EN71-3 (sådant test), vilket är samma test som används för leksaker, nappar och annat för barn.

Brandtestad och godkänd för taklösningar

Gummit är testat och godkänt i förhållande till de högsta standarderna i förhållande till brandsäkerhet. Det gör bland annat att gummit är klart att föredra för taklösningar.

Då har du ett spännande takprojekt eller ett projekt där brandsäkerheten står i fokus, så ring oss.

Den bästa dränerande gummiunderlag

Vårt gummi är extremt genomsläppligt och därför har vi varit med och gjort flera LAR-projekt i Danmark. Det är projekt där det skapas mer värde för projektet än att bara hämta vatten. Vårt gummiunderlag är faktiskt 10 gånger mer dränerande än vad standarden EN15330-1: 2007 föreskriver.

 • Den bästa kvaliteten på marknaden
 • Den miljövänliga lösningen
 • Den bästa dränerande gummibasen
 • Testad och godkänd som leksak för barn

Hög säkerhet och lekvärde för din lekplats
Gummiunderlaget en säker fallunderlag
Vårt gummi är certifierat enligt EN1177 (falldyna) och EN1176 (lekredskap), och uppfyller alla krav enligt TÜV.

Gummiunderlag har också många olika beteckningar - gummiasfalt, helgjutet gummi, EPDM gummiunderlag mm. Kärt barn har många namn, men det är beteckningar för samma produkt som används som fallunderlag för t.ex. lekplatser.
Fallunderlag i gummi med högt spelvärde
Gummiunderlaget som droppad gör spelet mer spännande och skapar en roligare vardag för barnen. Med rätt utformning blir fallunderlaget en del av lekplatsen och på så sätt ger man lekplatsen högre lekvärde.

Underhållsfri fallunderlag
En gummiunderlag ger mindre slitage på till exempel lekredskap och anläggningarna runt omkring. Fallunderlaget är i sig underhållsfri och när man ser till kostnaderna förknippade med gummiunderlaget så är det efter ca. 4 år den billigaste lösningen som fallunderlag. Det är billigare än till exempel barkflis, gräsmattor och fallsand.

Miljövänlig fallunderlag - Nike Grind
Vår tillverkare Playtop har gjort ett samarbete med Nike vilket innebär att våra gummiunderlag innehåller återvunna gummiskor från Nike. Det finns upp till 22 olika gummiskor pr. m2. Gummiunderlaget innehåller upp till 91 % återvunnet gummi.

Marknadens bästa certifierade gummiunderlag
Vi har marknadens bästa och mest certifierade gummiunderlag. Först och främst är vårt gummiunderlag UV-behandlat så att det behåller sin ursprungliga färg under hela livet. Gummiunderlaget är, som en av de enda produkterna på marknaden, brandcertifierat och har även ett vindtest. Detta gör oss till marknadsledande experter på taklösningar med lekplatser, träning mm.

Gummit är även certifierat för rullstolsanvändning, så det är också en handikappvänlig lösning. Gummiunderlaget har genomfört samma test som används för att godkänna nappar och leksaker för barn, vilket är ytterligare ett bevis på att det är en miljövänlig lösning. Sist men inte minst har gummit även certifikat på avlopp och gummit dränerar 10 gånger bättre än vad bestämmelserna kräver.

Gummiunderlag tillverkad av Playtop
Vårt gummiunderlag är tillverkat av världens ledande tillverkare av gummiunderlag Playtop. Vi är glada och stolta över att få arbeta med Playtop, då det är den tillverkare som har störst fokus på säkerhet, miljö, kvalitet och många andra parametrar som gör den till marknadens bästa gummiunderlag.

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna