Tillbaka

Elektroniska Lekplatser

Kombinerar lek och rörelse med lärande

UNIQA samarbetar med en dansk världsledande leverantör för att utveckla elektroniska lekplatser och inte minst lärplattformar. Här kombineras lek och rörelse med lärande. De elektroniska lekplatserna och lärplattformarna finns i många olika utföranden. Alla har dock det gemensamt att plattformen är baserad på de unika sensorenheterna som aktiveras av touchfunktion, som sedan kommunicerar med användaren genom ljus, ljud och tal. Kort sagt är plattformen elektronik som kombinerar lärande, lek, rörelse, träning och glädje.

Proludic - Dynamiska strukturer

Proludic har designat en serie dynamiska strukturer, som alla bidrar till en ny dimension i spelet. Serien kommer att sticka ut i alla lek- eller sportområden.

Fantasifull, utmanande och dynamisk

Med elektroniska och interaktiva funktioner är denna fantasifulla, utmanande, dynamiska serie lekredskap designad för barn från 6 års ålder för att testa sin balans och utmana sina förmågor och mod. De interaktiva ljus- och ljudeffekterna genereras genom kinetisk energi som skapas av användarna. Dessa innovativa funktioner motiverar barn till mer aktiv lek.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Playtop Street

Playtop Street är ett unikt koncept inom interaktiva lekredskap, inbyggt i en säker gummibeläggning. Det är en utomhuslekplats som fysiskt och mentalt stimulerar individer eller grupper av barn och vuxna i alla åldrar.

Playtop Street-serien har fyra olika design, var och en med fyra interaktiva lekplatsspel. De är lätta för barn att lära sig, men svåra att bemästra.
Med en rad spel utformade för att utmana och förbättra koordination, samarbetslek och hjälpa barn att leka och utveckla sociala färdigheter.

Playtop Street är tillverkad av återvunna kommersiella fordonsdäck och sportskor. Oavsett om du vill spela med fötterna eller händerna är Playtop Street den ultimata spelupplevelsen. Spelsystemet är format med satelliter som skapar en mängd olika färger och ljud vid beröring.

Playtop Street är en energigivande lek- och träningsform som verkar på både sinnet och kroppen.

PlayNetic

Få barnen att leka utomhus igen med roliga, interaktiva, människodrivna och hållbara lekredskap från PlayNetic - det finns inget liknande där ute.

PlayNetics lekutrustning genererar hållbar mänsklig energi genom att helt enkelt spela. Detta gör batterier och underjordiska strömkablar överflödiga.

Användaren genererar energi genom att helt enkelt spela. Energin går åt till att producera musik, spännande spel, fantastiska ljusshower och mycket mer.

UNIQA

UNIQA kombinerar elektronik, lärande och lekprodukter.

Forskning visar att fysiska lekredskap som är interaktiva kan motivera barn att leka mer fysiskt. Nyckeln till att få barnen upphetsad är i datorspelet. Elektroniska lekplatser har utvecklats med inspiration från det som kallas adaptiv programmering från datorspelens värld. Adaptiv programmering innebär att lekredskapen mäter hur bra ett barn mår och lekplatsen kan därmed hela tiden anpassa och anpassa sig efter det enskilda barnets nivå.

 

Anpassar sig efter det enskilda barnets nivå

På en elektronisk lekplats är leken aldrig för lätt eller svår, så barnen utmanas ständigt. Det gör att de är mer motiverade att spela under längre tid, och därför förbränner de också mer. På jakt efter ljus, ljud och beröring Det interaktiva är först och främst att lekplatsen med både ljus, ljud och beröring svarar på det du gör. Du kan till exempel aktivera alla satelliter på en gång och då gäller det att röra så många satelliter som möjligt på mindre än 30 sekunder. På så sätt måste barn springa, klättra, jaga för att släcka eller tända ljus eller ljud med en enda beröring. Det är en princip välkänd i det traditionella dataspelet. Genom interaktiv lek förs barn och unga in i ett tillstånd som gör att de kan gå utöver sina normala förmågor.

Lärande app

Den senaste satsningen är ett större fokus på mångsidig rörelse och dess funktion i relation till lärande. Vår partner har utvecklat en inlärningsapp med flera hundra övningar redo att användas. Genom att använda appen FIL kan såväl lärare som elever enkelt göra övningarna själva. Genom detta uppnås lärande både genom att skapa övningarna, men också genom genomförande och barn kan därför lära sig både att samarbeta och så kan de utmana varandra i t.ex. en matematisk övning.