Tillbaka

Gungor - Klassiska Lekplatser

En favorit bland barn

Gungor finns på nästan alla lekplatser, och det av goda skäl. Barn älskar att gunga! De gör det tillräckligt bra för skojs skull, men det finns härledd utveckling och lärande för ett barn som svänger fram och tillbaka och har huvudet i olika positioner. Det hjälper till att stimulera balanscentret och därmed även den vestibulära känslan. Det är ett av sinnena som hjälper barnet på god väg när det till exempel ska lära sig att läsa och skriva.

Portigue G-Steel-serien

Gungan - ett flaggskeppselement på vilken lekplats som helst. Studier visar att lek i gungan har en särskilt positiv inverkan på barns mentala utveckling.

Med Portigue G-Steel-serien bjuds barn in till nya sätt att gunga, ligga ensamma eller med flera eller i större grupper i den sexkantiga portalen.

Serien är gjord av galvaniserat stål (G-stål) och gungorna är i polyuretan, polyeten respektive/eller stötdämpande gummi.

 

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

OUNO-serien

Gungor är en traditionell leksak och en central del av varje lekplats.

Gungställningarna i OUNO-serien är gediget konstruerade, finns med trä- eller lackerade metallstolpar, vilket gör att konstruktionerna kan anpassas till ett mer naturligt eller urbant utseende efter behov.

Dessutom kommer ställningarna i en 2- eller 6-sits kombination eller i en fågelholkversion. Här är varje barn fritt att välja hur de vill uppleva svingturen; skonsamt för små barn, snabbare och högre för äldre barn. När barn är tillsammans på gungan förbättrar de sina sociala färdigheter, de får självförtroende, förbättrar sin motorik och stimulerar sina sinnen.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Olika Gungställningar

Portigue Pg-Steel-serien

Gungan - ett flaggskeppselement på vilken lekplats som helst. Det har gett generationer av barn känslan av att flyga genom luften och glädjen att få röra vid en liten bit av himlen!

Med serien Portigue Pg-Steel bjuds barn in till nya sätt att gunga, ligga ensamma eller med flera eller i större grupper i den sexkantiga portalen.

Serien är tillverkad av pulverlackerat galvaniserat stål (Pg-stål) och gungorna är tillverkade av polyuretan respektive/eller stötdämpande gummi.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Portigue Tree-serien

Gungan - ett flaggskeppselement på vilken lekplats som helst och samtidigt ett av de bästa verktygen för att stimulera barnets hjärna och motoriska utveckling.

Med serien Portigue Tree bjuds barn in till nya sätt att gunga, ligga ensamma eller med flera eller i större grupper i den sexkantiga portalen.

Serien är gjord av laminerat trä och stål och gungorna är i polyuretan, polyeten respektive/eller stötdämpande gummi.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Tillbehör för Gungor

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna