Tillbaka

Hinderbanor - Naturlekplatser

Klättring, balansering och gymnastik är väsentliga element i den psykomotoriska utvecklingen genom lek. Vi vet att barns fantasi skapar lek, men det gör också ramarna där de leker.

Barn älskar en bra hinderbana med rätt kombination av utmaningar. Balansera på en smal yta, lär dig att driva dig själv längs horisontella stänger eller titta ner från den svindlande höjden - alla dessa utmaningar lär barn att samarbeta och vara modigare. Hittar du inte din lösning här, kontakta oss så bygger vi en unik hinderbana som passar dina önskemål och behov. Våra hinderbanor är en naturlig del av lekplatsen.

Utbudet av hinderbanor under naturlekplatser är alla gjorda av FSC-certifierat trä. Trädet kommer från avskogning med respekt för människor och natur, vilket säkerställer både miljön och de sociala förhållandena i skogarna.

SIK-Holz Hinderbanor

SIK-Holz hinderbanor är i FSC®-certifierat robine-trä, som utmärker sig genom att vara särskilt lämpade för markkontakt, med lång livslängd. Hinderbanorna har olika teman och är i olika svårighetsgrader - till exempel är underlaget giftigt, träning/kondition, rehabilitering eller med inspiration från militärbana.

-Sik-Holz förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Proludic Origin - Hinderbanor

Hinderbanor möjliggör sekvenser av rörelser som hjälper barn att utveckla sina motoriska färdigheter. Att korsa en bar, gå framåt på instabila steg, klättra, krypa, hänga – barn lär sig att kontrollera sin kropp i rymden, uppnå bättre rörelsekoordination och utveckla sin koncentration.

Förutom en vacker design i robinia-trä, erbjuder hinderbanorna från Proludic Origin också olika svårighetsgrader, och uppmuntrar barn att ta risker och pressa sig själva över sina gränser.

Med Origin-sortimentet leker barn i naturen, med naturen och genom att använda naturen.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Proludic Origin - Hinderbanekomponenter

Lekredskapen i Origin-serien är gjorda av robinia-trä och bygger på själva essensen av vad naturen har att erbjuda - Att korsa en balk, gå framåt på instabila steg, klättra, krypa, hänga.

De enskilda komponenterna vänder sig till olika åldersgrupper och kan kombineras på en mängd olika sätt. Modulkonstruktionen kan därmed erbjuda progressiva svårighetsgrader i motoriska kurser för skolor och institutioner eller för hinderbanor inom idrott. Origin skapar lekområden som är i perfekt harmoni med sin naturliga omgivning. Stolparnas oregelbundenhet och krökning gör tillsammans varje lekredskap till en unik struktur.

Med Origin-sortimentet leker barn i naturen, med naturen och genom att använda naturen.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Norna Hinderbanor

Hinderbanor från Norna är i högkvalitativa FSC®-certifierade robinia-stavar.

De individuella verktygen vänder sig till olika åldersgrupper och kan kombineras på en mängd olika sätt så att alla barn kan hitta utmaningar; motoriska kurser för skolor och institutioner, där de används för motorisk stimulering eller för hinderbanor inom idrottsundervisningen.

Verktygen är designade för det offentliga rummet, där de kan integreras i det befintliga landskapet och användas både som lekplatsanläggningar och/eller motionsväg för alla åldersgrupper.

Både bostadsrättsföreningar, allmänna parker och torg har många olika användare av lekplatser med vitt skilda åldrar och behov. Det ska därför finnas något att hinna med för alla och lekplatsen ska ha ett högt attraktionsvärde under lång tid. Det är oftast när redskapen och lekplatsens utformning skapar fler utrymmen i uterummet som både attraktionsvärdet och själva lekvärdet höjs.

Norna Hinderelement

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna