Tillbaka

Klätterställningar - Urbana Lekplatser

Kombinationen av torn och klätterställningar inbjuder dina barn att klättra, röra sig och leka. Klättring är ett utmärkt sätt att utveckla motoriska och sociala färdigheter.

Joe Brown-serien

Joe Brown-serien är uppkallad efter den distinkta innovatören inom modern lekkultur, Joseph Brown. Som 18-åring fick Brown ett fotbollsstipendium från Temple University i Philadelphia där han studerade idrottsvetenskap. Strax innan han tog examen lämnade han universitetet för en boxningskarriär där en allvarlig skada fick Joe att förverkliga sin passion för skulptur och konst. Efter avslutade studier insåg han vikten av rörelse för barns och ungas utveckling genom sport och lek, och började designa för lekredskap, som först presenterades på National Recreational Congress i St. Petersburg. Louis 1954 som så kallade "lekgemenskaper".

-Berliner förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Roplay-serien

Roplay-serien består av klätterkonstruktioner i rep. Rep leksaker är oöverträffade när det gäller lekvärden: klättring, gunga, balansera, gunga – det är roligt, spänning och äventyr i kombination. Låt Roplay vara höjdpunkten på din lekplats. Alla spänningspunkter är baserade på ett centralt enpunkts spänningssystem som skydd mot tekniska kopplingselement eller repslingor på lekplatsen.

All Roplay-utrustning uppfyller den europeiska standarden för lekplatsutrustning och är enkel att installera.

-Berliner förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Quadrifol-serien

Quadrifol-serien består av klättersystem där rumsliga nät är upphängda i kupolformade strukturer. De transparenta yttre ramstrukturerna med de tredimensionella nätverken inuti har alla spännings-/monteringspunkter med det patenterade AstemTT-spänningssystemet. Systemet säkerställer att inga tekniska problem eller repslingor kan uppstå vid spänn-/uppsättningspunkterna, vilket säkrar lekplatsen. Att klättra i de rumsliga nätverken utmanar och stimulerar 3D-tänkande och barns psykomotoriska färdigheter.

I Quadrifol-serien är det möjligt att komplettera de eleganta klättersystemen med ett antal tilläggselement. Mixa och matcha efter behov och lekplatsens karaktär. Häng med Dangle Arc, rotera med Duck Jibe, studsa eller slappa på schackbrädesbågen, bara för att nämna några - barnen kommer att ha oändligt roligt.

-Berliner förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Pentagode-serien

En enorm spatial webbstruktur som erbjuder en interaktiv och spännande klätterupplevelse. Pentagode-serien är ett riktigt blickfång - höjd, speciell kontur och transparens gör den till ett enormt, äventyrligt och skulpturellt landmärke.

Ingen annan rep pyramid med liknande höjder ger så mycket utrymme för lek, och Pentagode är utan tvekan en av de mest attraktiva och imponerande lekstrukturerna i sitt slag. Tack vare metallanordningar placerade i den övre delen av masterna, finns det gott om plats att leka på, även i toppen av konstruktionerna. Seriens speciella klämmekanismer sitter i sfäriska barnsäkra kapslar. Konstruktionen säkerställer också att rep spänningen under installation och underhåll förblir en mycket enkel process, som bara kräver en enda punktsansats. Pentagode rep pyramider kan kombineras med trädtoppshus och kopplas ihop med gångbroar, varvid många lekfunktioner kommer in i spelet och utvecklar den fulla potentialen för fantasifull lek oavsett förmågor.

-Berliner förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Twist & Shout og Clowerwood

Organiska klätterstrukturer

-Berliner förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Cosmo-serien

Cosmo-serien är den första helt sfäriska rep lekstrukturen som erbjuder spännande lekmöjligheter. Förutom grundsystemet sticker Cosmo ut genom sina många fritt valbara tillägg och olika lekaktiviteter. Till exempel kan klätternätet och väggarna eller "räcket" med sitt dubbelböjda rör läggas runt. De böjda rören i ramsystemet är gjorda av rostfritt stål, anslutningspunkterna i rymdstrukturen av pulverlackerad gjuten aluminium. Alla spänningspunkter är utrustade med det patenterade AstemTT-spänningssystemet. Detta säkerställer att inga tekniska kopplingselement eller repslingor finns i lekområdet. Var världens största surfare, den modigaste brandmannen eller den berömda alpina klättraren. Att klättra, gunga, balansera, gunga eller umgås, Cosmo-serien kan erbjuda allt och med installation väntar ett stort äventyr bara på att komma igång. Med seriens innovativa rymdstruktur får konceptet med lekredskap en ny dimension och 2008 fick Cosmo det prestigefyllda designpriset "Red Dot" för utmärkt designkvalitet.

-Berliner förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Universe-serien

Universum-serien är född ur de ursprungliga rumsliga nätverken som skapades för nästan 50 år sedan som ett lekkoncept. Serien har kontinuerligt utvecklats i form och detalj, och utgör idag grunden till den urbana lekplatsen som är populär genom generationer. Oavsett om du behöver klättra, gunga eller svänga upp och ner horisontella och vertikala nätstrukturer, finns det timmar av nöje och äventyr för alla åldrar på flera nivåer.

Univers-serien består av olika rumsnät i geometriska former varierande i storlek och bärande ramkonstruktion. Ramens flexibilitet ger optimal nettovolym och därmed gott om plats för lek på en liten yta. Alla klätterstrukturer har det innovativa AstemTT-spännsystemet. Detta säkerställer att inga tekniska kopplingselement eller repslingor finns i lekområdet.

I Univers-serien går det förutom storleksvarianter att komplettera med ett antal tilläggselement

-Berliner förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Spaceball-serien

Oavsett om du behöver klättra, gunga eller svänga upp och ner horisontella och vertikala nätstrukturer, finns det timmar av nöje och äventyr för alla åldrar på flera nivåer. De ursprungliga rumsnäten, födda för nästan 50 år sedan som ett lekkoncept, har kontinuerligt utvecklats i form och detalj, och är fortfarande populära även efter flera generationer. Spaceball-serien består av rumsliga sfäriska nät som varierar i storlek och bärande ramkonstruktion. Ramens flexibilitet ger optimal nettovolym och därmed gott om plats för lek på en liten yta. Alla klätterstrukturer har det innovativa AstemTT-spänningssystemet. Detta säkerställer att inga tekniska kopplingselement eller repslingor finns i lekområdet.

I Spaceball-serien går det, förutom storleksvarianter, att komplettera med ett antal tilläggselement, varvid flera lekfunktioner kombineras och tillför en extra dimension till de redan spännande klätterstrukturerna. Detta kommer att locka och utmana barn i alla åldrar.

-Berliner förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

UFO-serien

Med UFO-serien kan barn i alla åldrar utforska lek i yttre rymden och genom nöje och äventyr klättra i avlägsna galaxer dit inga barn har nått tidigare.

Femkantiga bärande rammoduler, bestående av rostfria stålrör anslutna via ihåliga aluminiumkulor, omger och håller fast det omfattande nätet. Alla fästförband är säkert gömda och skärmade inuti dessa systemkulor. Dessutom är repens noder inkapslade och förstärkta med rostfria, härdade aluminiumbitar, som med sin mjuka, rundade form säkerställer att barnet fångas och att hans kläder hakar fast. De kompakta UFO:n kan kombineras till större och mer komplexa flottor, vilket är väldigt speciellt för denna klätterserie.

Klicka här för att se en översikt över kombinationsalternativ.

-Berliner förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

DNA-serien

DNA-serien består av eleganta ståltorn innehållande tredimensionella klätternät, som går hela vägen till toppen. Den noggranna kombinationen av böjda och raka metallrör i tornkonstruktionerna resulterar i en spiral som liknar DNA-strukturen. Detta intryck förstärks ytterligare av utvalda färgscheman samt användningen av olika rörtjocklekar. Trots en unik höjd på 9,5 m, som den högsta i DNA-serien, är tornen medvetet designade för att ge en öppen, säker och enkel känsla. Beroende på höjden på det aktuella tornet ger ett finmaskigt nät nödvändig säkerhet. Detta resulterar i en nästan transparent design som hjälper till att förstärka klätterupplevelsen i de rumsliga nätverken - utmanar och stimulerar 3D-tänkande och barns psykomotoriska färdigheter.

I DNA-serien går det, förutom storleksvarianter, att komplettera de eleganta klättertornen med ett antal tilläggselement, varvid flera lekfunktioner kan kombineras och tillföra en extra dimension till de redan spännande lekstrukturerna.

-Berliner förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna