Tillbaka

Klätterställningar - Klassiska Lekplatser

Hos UNIQA finns ett brett urval av klätterställningar som uppmuntrar till rörelse, lek och socialisering. Klätterställningar är utvecklingsarenor för barn, där mycket grundläggande färdigheter byggs och finslipas. Rörelse är central för utforskandet av miljön, och det är just genom utvecklingen av samspelet mellan motorik och kognitiva centra som en förnyad förståelse för världen uppstår. Det fria kroppsliga lärandet, som klätterställningen i hög grad stimulerar, utgör grunden för den erfarenhetsbas från vilken barn i alla åldrar får bekanta sig med i mötet med nya eller liknande miljöer.

IXO-serien

IXO-serien är designad speciellt för pre-tonåringar. Pre-tonåringar drar sig för utrustning designad för yngre barn, de kommer både att utmana och attrahera varandras uppmärksamhet samt sätta sina egna spelregler. IXO-seriens stora urval av testelement ger en utbredd och långvarig dragningskraft för junioranvändare på vilken lekplats som helst.

Designen hämtar sin inspiration från modern arkitektur och går för en medvetet modern look med transparenta strukturer och rena linjer. Serien finns i två utföranden med metallpålar respektive träpålar, vilket gör att konstruktionerna kan anpassas till ett mer naturligt eller urbant utseende efter behov.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Adventure-Serien

Adventure-Serien inspirerer og bidrager til børn og unges læring, fysiske og motoriske udvikling, fællesskab og sundhed. Her er legeredskaber til træning og aktivitet for alle aldre, utrænede som veltrænede, der giver mulighed for at lege, klatre og udvikle sig under sikre forhold. Forhindringsbanerne i Adventure-serien har mange forskellige aktivitetsmuligheder, der udfordrende tester balance, smidighed, fysisk kondition og koordination.

Adventure-Serien er svanemærket, hvilket vil sige, at der på hele produktets rejse, fra det producerede råmateriale, indtil redskaberne / udstyret demonteres og genanvendes engang i fremtiden, stilles store krav til mindskelse af det samlede miljø- og klimaaftryk. Adventure-Serien er udført i nærmest vedligeholdelsesfrie materialer med en lang levetid, og som er mindst skadelige for miljøet.

         

- Søve forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Danmark

 

Explorer-Serien

         

- Søve forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Danmark

 

Kanopé Rope-serien

Inspirerad av naturen engagerar Kanopé Rope lekutrustning barn i alla åldrar i rolig och aktiv lek. Kanopé Rope-serien ger barn i olika åldrar möjlighet att utforska begreppet klättring i vid bemärkelse. Spelet på konstruktionerna kan vara horisontellt, vertikalt, ibland brant och instabilt. Dessutom finns det flera glidalternativ antingen i repen, den traditionella rutschkanan eller Speed ​​​​Slide. Barn kan njuta av vilken lekfunktion som helst i denna strömlinjeformade och moderna design. Klättra upp till ett trätorn, korsa en bro, använd rep för att ta dig fram i skogen eller navigera en stig genom vegetation. Lekelementen är installerade i markytan och de första plattformarna är 1,17 m höga, vilket ger enkel åtkomst för yngre barn från 2 år och uppåt. Äldre barn föredrar trädtopparna och kan klättra upp till 1,77 m på de höga plattformarna.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Klättringspyramiden Proludic

Att klättra i tredimensionella klätternät är något av det roligaste om man frågar barn. Klättringspyramider har ett brett utbud av lekvärden och lämpar sig för flera åldersgrupper. Förutom att stärka individens förmågor inom korskoordination och rörelse utvecklas koncentrationen och förståelsen för kroppen i rymden.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Climbing Basic-serien

Climbing Basic-serien låter barn testa sin balans, smidighet och koordination med hjälp av grundläggande klätterredskap. Serien består av olika sammansatta klätterelement inklusive nät, klätterväggar, stegar och pluggställ, som alla, beroende på kombination, ger olika svårighetsgrader för olika åldersgrupper och förmågor.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Olika Klätterställningar

Det finns flera anledningar till varför det är bra för barn och unga, i olika åldrar, att leka i klätterställningar och utforska begreppet klättring i vid bemärkelse. Förutom att stärka individens förmågor i korskoordination och rörelse utvecklas koncentrationen och förståelsen för kroppen i rymden. Detta är ett verktyg för både lek och träning med stimulans för lärande, fysisk och motorisk utveckling, gemenskap och hälsa.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna