Tillbaka

Vattenlek för Naturlekplatser

All rörelse och sinnesupplevelse med kroppen stimulerar hjärnan och är lärande för barnet. Vattenlek ger många möjligheter till lärande. Här går det att träna färdigheter i att hälla och mäta, där hand- och armmuskler ska lära sig att samarbeta med stor precision. Barn kan lära sig om vattnets krafter, hur olika material sjunker eller flyter och hur något kan fiskas upp och kastas tillbaka i vattnet. Eller så kan barnen utforska vattnets förmåga att hitta sin väg - oavsett vilket hinder det måste passera. Det är genom sinnena som barn får kunskap om sig själva och världen.

Utbudet av vattenlekselement under naturlekplatser är alla gjorda av FSC®-certifierat trä. Trädet kommer från avskogning med respekt för människor och natur, vilket säkerställer både miljön och de sociala förhållandena i skogarna.

SIK-Holz - Vattenlek

Vattenlekredskap från SIK-Holz är i hög kvalitet och tidlös design som passar in i både naturliga och urbana miljöer.

Träelementen är i FSC®-certifierat robinia-trä som utmärker sig genom att vara extremt lämpade för markkontakt, med lång livslängd.

De vackra vattenlekredskapen skapar en identitet för lekplatsen och barnen kan inkludera dem i sina rollspel genom lek.

Vattenlekredskapen från SIK-Holz kan enkelt integreras i vilken miljö som helst. Här är det möjligt för barn att leka ensamma eller tillsammans med andra och därigenom stimulera motoriska och sociala färdigheter.

- Sik-Holz forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Norden

 

Proludic Origin - Vattenlek

Det är genom sinnena som barn får kunskap om sig själva och världen. All rörelse och sinnesupplevelse med kroppen stimulerar hjärnan och är lärande för barnet. Att ha god känselmotorik ger barnet överskott och är förutsättningen för ett bra språk, god koncentration, socialt beteende, självkänsla och samtidigt ökar det livsglädjen. Vattenlek ger många möjligheter till inlärning och träning av både motoriska och sociala färdigheter.

Vattenlekutrustningen i Origin-serien är gjord av robinia-trä och passar perfekt in i alla naturliga miljöer.

Med Origin-sortimentet leker barn i naturen, med naturen och genom att använda naturen.

- Proludic forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Norden

 

Norna - Vattenlek

Vattenlekredskap från Norna är alla hållbart producerade, med tanke på låga livstidskostnader; Tillverkad av högkvalitativt FSC®-certifierat robinia-trä, designat för skolor, institutioner och det offentliga rummet, där de kan integreras i det befintliga landskapet.

Nornas utbud av vattenlekredskap inbjuder till både individuell och social lek och de kreativa verktygen väcker både barns nyfikenhet och kreativitet och stimulerar därmed deras sinnen. Det är många timmar av lek, kul, kreativitet och skratt!

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna