Tillbaka

Bord, Bänkar och Stolar

Bekväm uteservering i form av stolar och bänkar samt tillhörande bord för parker och städer

Leman-Serien

Leman-serien består av stolar med m/armstöd, bänkar med m/rygg samt armstöd och bord. Sittmöblerna i denna serie kännetecknas av den eleganta, informella och framåtlutande profilen, som i kombination med lamellernas ergonomiska passform välkomnar den förbipasserande till en bekväm vila. Lamellerna är gjorda av tropiskt FSC-certifierat trä och lättmetallprofilen är behandlad med Ferrus, en skyddsprocess som garanterar hög korrosionsbeständighet. Metallen är ytterligare behandlad med en epoxiprimerbeläggning och grå polyesterpulverlackerad finish. Det går att skruva fast möbeln i sockeln och serien kan även levereras i aluminium och tekniskt trä.

Greta-serien

Greta är en komplett utomhusserie av stolar och bänkar med rygg och armstöd, rektangulära eller runda bord och schäslonger.

Möblerna är gjorda i en elegant design som via lameller kombinerar tallens naturliga estetik med stålets stringenta och rena linjer. Möblerna fungerar alltså både individuellt och tillsammans och tillför ett funktionellt värde till uteplatsen och utgör ett estetiskt inslag i landskapet.

Möblerna är alla försedda med bottenplattor för infästning i marken med expansionsankare för säkring. Träribbor är impregnerade i nordisk furu i autoklav enligt DIN 68800-3 standarder för att bevara träet mot angrepp av svamp, mögel och atmosfäriska ämnen. Alla metalldelar är galvaniserade och målade med härdplastpulver i olika RAL-färger. Alla skruvar är i rostfritt stål.

Denna serie kan integreras i både en klassisk och en modern miljö.

Citizen-serien

Citizen-serien är en liten serie bestående av en stol och en bänk samt en bänk i dubbel längd. Det är den första utemöbelserien från Eugeni Quitllet, som tillbringade ett decennium i ett nära samarbete med Philippe Starck och nu är en av Spaniens mest internationellt hyllade designers. Han har kommit med en bekväm och modern serie med olika finish och kompositioner, skapad med en tydlig identitet och en kallelse att dela staden och dess offentliga rum i harmoni med människorna som bor där. Naturligt och i stil. Designen har en organisk profil som är resultatet av symbiosen mellan naturens känsliga skönhet och det motstånd som krävs för dagligt bruk. Ramen är gjord av gjutjärn behandlat med Ferrus, en skyddsprocess som garanterar hög motståndskraft mot korrosion, medan sits och rygg är i tropiskt FSC-certifierat trä. Det går att skruva fast möbeln efter behov.

Hyde Park-Serien

Hyde Park-Serien består af både borde, bænke m/u ryg samt add-on stykker. Serien forlader de traditionelle designstier og genfortolker parkmøblementet: puristisk, minimalistisk og friskt. Her kombineres de høje krav til moderne genbrugsmaterialer på en stilren måde med utraditionelt design. Plastmøbler lavet af genanvendt plast hanit® fra HAHN Kunststoffe er blevet afprøvet og testet i årtier. Materialeegenskaberne ved den genanvendte plast hanit® sikrer, at parkmøblerne er robuste, vedligeholdelsesfrie og derved har en lang levetid.

Hyde Park-Seriens lineære og urbane design afspejler tendensen i moderne kubisk arkitektur. I borddesignet giver ekstra gulvstøtter i kanternes længderetning bordpladen forbedret stabilitet samt, at der i begge ender er barrierefri adgang til kørestolsbrugere. Til bænkemodellerne er der add-ons, hvormed det er muligt at forlænge bænkene.

Møblerne er perfekte til ethvert uderumsmiljø - uanset om det er by-, park- eller havemøbler. Genbrugsmøbler fremstillet af hanit® er en fornøjelse at bruge både visuelt og økonomisk, og denne serie illustrerer perfekt balance mellem form og funktion og er certificeret med Blauer Engel.

Zeta-serien

Zeta-serien består av stolar, bänkar med rygg och armstöd samt rektangulära eller fyrkantiga bord. Designen är rigorös men lekfull, nästan grafisk som grekiska karaktärer, och kännetecknas av sin lätta men fasta förankring i en given miljö med hjälp av kraftfulla bultar i underlaget eller monterade direkt i marken. Ramen är gjord av metall, och sitsen är gjord av bearbetade FSC-certifierade träribbor, som följer en lätt böjd linje.

Scandinavia-Serien

Nifo-Serien

Nonstop-Serien

Linea-serien

Linea-serien kännetecknas av ett brett utbud av möbler, som spänner över tandembänkar utan rygg, för bord, stolar med armstöd och ordinarie. bänk w / u rygg och armstöd. Bland böljande organiska former och stringenta och robust avslutade lamellkonstruktioner förblir seriens signum den karakteristiska och industriella stomkonstruktionen med vassa bandprofiler, överhängande lameller, och böjda fötter för att kunna fästa möblerna i marken med expansionsankare. Stommen är gjord av galvaniserat och lackerat stål och sits och bordsskiva är gjorda av bearbetade lameller i FSC-certifierat trä.

Isola-serien

Det som utmärker Isola-serien är den kompakta och slutna konstruktionen i geometriska former som omsluter och söker en jordnära koppling till sin omgivning utan onödig höjd. Nästan som fristående gratis loungepodier, Isola-serien inbjuder till omedelbar användning och ett brett utbud av matställen. De bärande strukturerna är gjorda av plåt och målade medan sidorna och sätena är gjorda av bearbetade lameller i FSC-certifierat trä. Möblerna i denna serie kan skruvas fast i basen eller stå fria och det är möjligt att lägga till rygg och armstöd till loungepodierna.

Aron-serien

Aron-serien kännetecknas av sin lätta men solida ramkonstruktion, som med rena linjer och slutna ändytor avslutar kanten på lamellerna med precision. På så sätt skapas en elegant förening mellan träribbornas organiska egenskaper och ramens stringenta, industriella exteriör. Serien är en minibänkserie bestående av bänkar med w/o ryggstöd, vars bärande konstruktion är gjord av böjd galvaniserad plåt och målad i olika RAL-färger. Sits och ryggstöd är tillverkade av bearbetade lameller i FSC-certifierat trä. Bänkarna kan både fixeras i en given miljö med hjälp av kraftiga bultar i sockeln, monteras direkt i marken eller helt enkelt vara fristående.

Bonn-serien

Bonn-serien består av bänkar med rygg i stilren linjär design. Rörformade sidostöd möjliggör förankring i marken, samtidigt som en platta är svetsad på den övre delen för infästning av träsitsytan bestående av 9 behandlade fururibbor. En central förstärkning är fäst på undersidan av sitsen för att ge större stabilitet och linjäritet. Samma förstärkningsanordning används i ryggkonstruktionen för bänkar med ryggstöd. Metalldelarna är galvaniserade och målade i olika RAL-färger. Skruvarna är i rostfritt stål.

Amburgo-serien

Amburgo-serien består av högkvalitativa bord och bänkar i trä och stål. Bänkarna kommer både med ryggstöd och i en svängd version. Bordets och bänkens sidor består av två robusta sidoskuldror i stålplåt, på vilka bottenplattor är svetsade för att kunna fästa möblerna i marken med expansionsankare. På den övre delen av stöden finns även svetsade plåtstycken på vilka träribborna är fastsatta. Sits och bordsskiva är gjorda av tjocka träribbor och för att säkerställa stabilitet fästs en förstärkning centralt med hjälp av rostfria skruvar. Metalldelarna är galvaniserade och målade i olika RAL-färger.

Porto-serien

Porto är en utemöbelserie som innehåller en pall, ett bord, bänkar m/u ryggstöd och en bänk i en rund version. Genom materialval och design kombinerar seriens design det rustika med det eleganta, då lameller kombinerar tallens naturliga estetik med stålets stringenta och rena linjer.

Ramkonstruktionen för möblerna i denna serie är gjord av metallplåtar, över vilka en formad och perforerad platta fästs för avstånd och fastsättning av träribborna. Sitsar och bordsskivor är i nordisk furu, impregnerade i autoklav enligt DIN 68800-3 standarder för att bevara träet mot angrepp av svamp, mögel och atmosfäriska ämnen. Ramen är gjord av galvaniserat och lackerat stål och skruvarna är alla i rostfritt stål.

Brema-serien

Brema är en minibänkserie bestående av bänkar med w/u rygg och armstöd i ädelträ. Bänkdesignen består av två robusta sidoskuldror i stålplåt, som är lämpligt vikta och perforerade för förankring i marken. Sitsen är gjord av fina lövträribbor som fästs i två U-profiler med hjälp av skruvar. Ryggstödet, som även det består av lister i lövträ, är fäst i ett skuret och formslutande band av stålplåt fäst på undersidan av sitsen. Armstöden är i böjt stålrör och fästs i sitsen med skruvar.

Lamellerna är behandlade för utomhusbruk, metalldelar är galvaniserade och målade med värmehärdande polyesterpulver och skruvarna är alla i rostfritt stål.

Sevilla-serien

Sevilla-serien består av en stol, en pall och en bänk med ryggstöd. Stödkonstruktionen för denna serie är gjord av rektangulärt stålrör, på vilket basplattor är svetsade för expansionsankare för fastsättning i marken. På sidan av stöden finns två hål för att sätta in cirkulära stödrör, på vilka fururibbor visuellt ser ut att dras på - som pärlor på ett snöre. Lamellerna fästs med rostfria skruvar. De cirkulära rörens proportioner fortsätter upp genom ryggstödet, som också är fäst i ramkonstruktionen med skruvar, och liksom övriga metalldelar galvaniserade och målade. Med Sevilla-serien uppnås en modulär möbel med ett högt skulpturellt värde, som i kombination ger ett strömlinjeformat helhetsuttryck och en stor variation av kombinationsmöjligheter.

Carmen-serien

Carmen-serien utstrålar med sin enkla men framhävda ramkonstruktion som varsamt ramar in de nedsänkta träribborna, nostalgin och tidigare tiders järnvägsbroar och godsvagnar. Den pulverlackerade metallramen hålls i en enhetlig profil genom hela konstruktionen, bearbetad av ett och samma rörstycke, och sitsens bekväma konvexa båge mjukar mjukt upp de raka linjerna på rygg- och bordsytor. Serien består av en bänk m/u ryggstöd och ett bord. Den bärande rörkonstruktionen är i galvaniserat stål och målad i olika RAL-färger. I den nedre delen svetsas bottenplattor för att fästa möblerna i marken med expansionsankare. I den övre delen finns även svetsade plåtar där träribborna är fixerade. Sits och bordsskiva består av finbearbetade träribbor och för att ge stabilitet fästs en förstärkning centralt med hjälp av rostfria skruvar.

Athena-serien - Træ

Athena-serien kännetecknas av sitt karaktäristiska flytande formspråk, som lekfullt böjer klassiska silhuetter i innovativ och ergonomiskt anpassad form med hänvisning till jugendtidens svängda, elliptiska parkbänkar av gjutjärn. Som ett genomgående inslag i serien vilar således de smala och rundade träribborna lätt på stag monterade på kraftiga ramsidor, vars form i slutändan ger möbeln dess funktionella egenskaper. Serien består av en bänk m/u ryggstöd och en lounge/solstol designad att fästas i marken med expansionspluggar. Lamellerna är impregnerade i autoklav enligt DIN 68800-3 standarder för att skydda träet mot angrepp av svampar, mögel och atmosfäriska ämnen. Ramsidorna är förbundna med varandra med två rörformade dragstänger placerade under sitsen för att ge större styvhet till bänkversionen. Metalldelarna är galvaniserade och målade med härdplastpulver i olika RAL-färger och skruvarna är alla i rostfritt stål.

Neobarcino-serien

Den lutande, informella silhuetten som kännetecknar Neobarcino-bänken, i kombination med dess råa, robusta och oförställda materialexteriör, gör möblerna till det optimala komplementet till stadsparker och anläggningar. Neobarcino-bänken kan levereras i FSC-certifierat trä eller i tekniskt trä. Metallramen är behandlad med Ferrus, en skyddsprocess som garanterar hög korrosionsbeständighet och är målad med polyesterpulver i grå RAL-färg. Lamellerna är behandlade med träskydd och skruvarna är alla i rostfritt stål. Bänken kan fixeras genom förankring med expansionsbultar beroende på underlag och projekt.

Oslo-serien

Med kombinationen av enkla konstruktiva grepp och en konsekvent och modern design lyckas Oslo-serien sticka ut i det offentliga rummet. Med sin rigorösa, minimala design och utpräglade nordiska estetik är serien en möbel som enkelt och omedelbart kan konsumeras utan att ta ställning till onödiga detaljer och som med sitt diskreta utseende naturligt smälter in i vilken miljö som helst. Serien består av en stol och bänk vars ram är gjord av gjutjärn behandlat med Ferrus, en skyddsprocess som garanterar hög korrosionsbeständighet. De breda spjälorna som utgör rygg och sits är gjorda av FSC-certifierat tropiskt trä fäst med rostfria skruvar. Möbeln kan fixeras genom förankring med expansionsbultar beroende på underlag och projekt.

Tauri-serien

Tauri-serien kännetecknas av ett formspråk som lekfullt omtolkar klassiska silhuetter i innovativ och ergonomiskt anpassad form med hänvisning till jugendtidens svängda, elliptiska parkbänkar av gjutjärn.

Serien innehåller en bänk m/u ryggstöd där sits och ryggstöd är lameller i antingen stålstänger eller trä. Sidostyckena är formade med laserteknik, till vilka två ovala stålrör är svetsade på var sida, med stödfunktion och en oval bottenplatta utformad för att kunna fästa bänken i marken med expansionsankare. För ökad stabilitet svetsas rör mellan sidostyckena i både sits och rygg och 2 formade mittstöd är även monterade i både sits och rygg. Alla metalldelar är galvaniserade och målade med värmehärdande polyesterpulver enligt de olika RAL-färgerna. Skruvarna för att fästa ag både sits och rygg är i rostfritt stål. Bänkar som är lämpliga att placeras i parker, skolor, köpcentra, oratorier, museer, glassbarer etc.

Pireo-serien

Pireo-serien kännetecknas av sin ikoniska, svängda monteringskonstruktion som stödjer möbelns uttryck som robusta vilostolpar starkt fixerade i den omgivande miljön.

Serien innehåller en bänk m/u ryggstöd där sits och ryggstöd är lameller i antingen stålstänger eller trä. Sidostyckena är formade med laserteknik och fästa på ett böjt rör som förutom att ge en stödfunktion även har funktionen som ett armstöd. Stödfunktionerna har ovala plattfötter utformade för att kunna fästa bänken i underredet med expansionsankare. För ökad stabilitet svetsas rör mellan sidostyckena i både sits och rygg och 2 formade mittstöd är även monterade i både sits och rygg. Alla metalldelar är galvaniserade och målade med värmehärdande polyesterpulver enligt de olika RAL-färgerna. Skruvarna för att fästa ag både sits och rygg är i rostfritt stål. Bänkar som är lämpliga att placeras i parker, skolor, köpcentra, oratorier, museer, glassbarer etc.

Queen-serien

Queen-serien kännetecknas av det öppna, intagbara utseende som den uppnår genom det eleganta, glidande mötet mellan de vinklade metallkonstruktionerna och de gratis rundade träribborna på sitsen.

Queen-serien består av bänkar med rygg och armstöd. Sidoskuldrorna är i stålplåt lämpligt skurna och formade med laserteknik. En bana i rör bildar både framben och arm- och ryggstöd, och fästs på axlarna med skruvar. Sits och ryggstöd i en bänkversion med ryggstöd, består av nordiska furulister av sektion impregnerade i autoklav enligt DIN 68800-3 för att bevara träet mot angrepp av svamp, mögel och atmosfäriska ämnen. Träet i sitsen är fäst på tre platta stöd, ett centralt och två i sidled svetsade till axlarna. Bottenplattorna på sidostöden har ett hål för att fästa bänken i marken med hjälp av expansionsbultar. Alla metalldelar är galvaniserade och målade med värmehärdande polyesterpulver enligt de olika RAL-färgerna.

Garda-serien

Garda-serien utmärker sig genom sitt enkla och enhetliga materialval av formstål, som i kombination med sin böjda design och modulära egenskaper öppnar upp för ett brett utbud av lekfulla och varierande kompositionsmöjligheter.

Gardaserien är i både lackat och rostfritt stål och består av stolar och bänkar m/u ryggstöd. Dessutom gör designen i denna serie det möjligt att konstruera större organiska processer som slingrar sig - nästan visuellt rörliga och interagerar med det omgivande stadslandskapet. Gardaseriens sittyta och ryggstöd är lameller i rostfria stänger svetsade på plåtstöd. Två slutna flänsar skurna med laserteknik är fästa på sits och ryggstöd. Dessutom är de två stöden gjorda av plåt med formade och laserskurna sidoförstärkningar och är designade för infästning i marken med expansionsbultar.

Rest-serien

Rest-serien kännetecknas av sitt lätta, industriella uttryck, som byggs upp genom konsekventa materialval och en grund av halvcirkulära monteringsbara ben över en central röraxel, på vilken den stilrena lamellkonstruktionen slutligen monteras - får en vackert och nästan mattliknande utseende.

Rest-serien har ett brett utbud av möbler i både lackat och rostfritt stål. Serien består av bänkar m/u ryggstöd, bänkar med bord, bänkar i en rund och en rullversion. Resten av seriens sittyta och ryggstöd är lameller i dragna och formade stålstänger. Stängerna är svetsade till metallplåtsstöd formade med laserteknik och svetsas till ett centralt rörformigt element. Metallplåtsstöden som är fästa på det centrala tvärstycket med hjälp av skruvar kan levereras med ett stöd eller markfixeringssats. De medföljande skruvarna är gjorda av rostfritt stål.

Cloverleaf-serien

Combination-serien

- Proludic forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Norden

 

Intern visning

Diverse bord, bänkar och stolar

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna