Tillbaka

Hållbara tillverkare

På UNIQA fokuserar vi på hållbar produktion och vi ser därför till att hitta producenter med samma hållbara värderingar som vi. Därför utvecklas vårt sortiment ständigt, och vi strävar efter att fortsätta samarbeta med ledande tillverkare inom hållbar produktion av lekplatser och uteplatser.

Världens ledande tillverkare av Svanenmärkta produkter för lekplatser

Se mer här

FSC-certifierad produktion av lekplats produkter

Se mer här

FSC-certifierad produktion av lekplats produkter

Se mer här

På Norna är hållbarhet ett av de primära fokusområdena, vilket passar bra ihop med deras primära arbetsområde, som är produktion och utveckling av naturlekplatser. Dessutom är de FSC-certifierade, vilket innebär att virket de använder avverkas med största möjliga omsorg för miljön. Dessutom stödjer Norna även FN:s världsmål för en mer hållbar utveckling.

HABA, liksom vi på UNIQA, arbetar inte enligt principen "out of sight, out of mind", utan arbetar istället för att hitta mer cirkulära lösningar. Därför erbjuder de en kreativ och hållbar gör-det-själv-lösning för förpackningar, så att gamla kartonger och liknande kan återvinnas och få nytt liv. Dessutom fokuserar de på HABA på att förbättra och underhålla skogen, vilket gör att deras träprodukter är PEFC-certifierade.

På Playtop är miljön top-of-mind. Det är därför deras olika utbud av underlägg är gjorda av återvunnet gummi från gamla Nike-skor. De har ingått ett samarbete med Nike Grind där de upcyclar sina gamla sportskor för återvinningsbara gummikuddar till lekplatser. På så sätt hjälper de till att avlägsna gummit från avfallsflödet och förlänga dess livscykel.

Corkeen är en innovativ lösning tillverkad av 90% kork, vilket är en naturlig råvara som kan återvinnas. Korken används som fallkudde, och är fri från gifter, mikroplaster och hormonstörande ämnen, vilket gör den till den optimala och säkra lösningen för barn och miljö. Precis som med oss ​​på UNIQA strävar Corkeen efter att följa cirkulära principer och använder restmaterial från korkindustrin som råmaterial. Dessutom kommer 60% av deras energi från biomassa i form av korkpulver, som är en CO2-neutral energikälla.

På Rhino Ramps erbjuder de miljövänliga skateramper som drivs av solen. Allt material som används för att producera Rhinos skridskoramper är 100% återvinningsbart och företagets egen solcellsanläggning genererar 215.000 KW grön energi per år.

Berliner är en av våra tillverkare från Tyskland. Precis som hos oss på UNIQA, anser Berliner att lekplatser bör göras med längsta möjliga livslängd så att fler generationer kan dra nytta av dem. Detta är en superviktig komponent för en hållbar framtid. Hos Berliner återvinns 85% av deras aluminium och 70% av deras stål. Dessutom strävar de efter att bli mer cirkulära genom sin värdekedja genom att återvinna sina material så mycket som möjligt. Även internt på deras kontor är hållbarhet av största vikt. Berliner använder grön energi. Dessutom försöker de minska sin vattenförbrukning genom att samla upp regnvatten för att bevattna sina växter. Därmed tänker de inte bara på hållbarhet genom hela sin produktion utan även i hela företaget.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.