Tillbaka

Calisthenics - Street Workout

En sport för alla

Det behövs ingen speciell utrustning eller speciella kläder för Calisthenics eller Street Workout. Det kan göras i vanliga sportskor, shorts och T-shirt. Det är en trendig sport som till och med tilltalar och motiverar de som inte aktivt idrottat att röra på sig. Här utmanas båda könen och alla åldrar att testa sina kroppars gränser.

Stärker det sociala

Idag fungerar Danmarks många områden av calisthenics inte minst som en samlingspunkt för barn och unga över sociala klyftor och etniciteter.

           

Träning med din egen kroppsvikt

Calisthenics är en träningsform som bygger på träning med din egen kroppsvikt. Den kan med fördel tränas på särskilt lämpliga ställ och verktyg. Består oftast av övningar som Chin-Ups, Dips, Armböjningar, Lunges, Plank, Handstand och Squats mm. Alla dessa övningar görs med din egen kroppsvikt.

Varierad intensitet

Inom Calisthenics kan det vara stor skillnad på intensiteten på de olika övningarna och belastningen på de olika musklerna. Det är därför viktigt att förebygga skador med speciella träningsformer. Det är ingen konstant kroppsvikt man jobbar med, det kan vara olika vilka muskler man lägger vikt på och därmed blir också belastningen olika.

Metod

När du tränar Calisthenics och Street Workout är det viktigt att du säkerställer en bra passform av dina kroppsstrukturer innan du börjar öka belastningen med övningar som är tekniskt svåra att utföra. På så sätt kan du förebygga skaderisken.

Samverkan mellan nervsystem, hjärna, sinnen och dina muskler

En perfekt övning för att bära din egen kroppsvikt kräver ett koordinerat samarbete mellan ditt nervsystem, hjärna, sinnen och dina muskler. Därför använder man ofta också mer hjärnaktivitet än vanlig kondition på maskiner. På så sätt kommer du att träna alla delar av din kropp med denna träningsform. Street workout ger exceptionella resultat genom att använda gravitation och blanda den med rörelseförmåga och en atletisk fysik.

Mer hälsosamma uteplatser

Calisthenics är en mycket socialiserande träningsform som kan utövas av alla varhelst ramarna är för det. Det saknas bra Calisthenics-anläggningar i det offentliga rummet och därför hjälper UNIQA till med kostnadsfria arkitektförslag till parter som vill forma denna ram för hälsosamma uteplatser.

Enkel tillgänglighet

Crossfit har blivit en enormt populär aktivitet de senaste åren, men träningsformen kräver mycket utrustning och den har också en större skadefrekvens. Därför är Calisthenics rätt träningsform, där skador uppstår väldigt sällan och utrustningen är lättillgänglig.

Fakta

  • Kan odlas av vem som helst
  • Ger friskare barn som rör sig på ett helt nytt sätt
  • Alternativ idrottsplats med många sporter
  • Ökar kroppens fysiska egenskaper - Koordination, motorik, styrka och flexibilitet
  • Förbättra den allmänna hälsan och uthålligheten
  • Enhet och social samlingspunkt
  • Del av en global rörelse

Calisthenics - Produkter

Calisthenics - Paket

Calisthenics - Verktyg

Calisthenics - Barn

Calisthenics - Inomhus

Calisthenics - Inklusion

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna