Tillbaka

Padelbanor

Padelbanor används för paddel även kallad padeltennis i Danmark. Den spelas av 4 personer och beskrivs i folkmun som 20 % squash och 80 % tennis. Padel är utbredd över hela världen, och i Spanien är det den näst största sporten efter fotboll. Våra padelbanor levereras av Euronix, Europas absoluta ledare inom paddelsportanläggningar. Banorna är utformade på ett sådant sätt att de undviker starka hörnramar och ger en fin sikt oavsett var på banan du spelar.

Padel är en sport som växer snabbt

Padel är en av de snabbast växande sporterna i världen, och är en kombination av tennis och squash som kan spelas både inomhus och utomhus. Padel är lätt att lära sig då det är mindre teknik i spelet (jämfört med tennis), vilket är en av anledningarna till att det lockar många. Många upplever också paddel som roligare än till exempel tennis, eftersom spelet hela tiden är i rörelse, då man inte lägger så mycket tid på "döda" bollar. Du spelar på en paddelbana som påminner om en tennisbana – bara mindre. Banan är inhägnad och har glasväggar, så att man måste slå i sido- och bakväggen på sidan av motståndaren (så länge den har träffat marken först). Spelet spelas med ett slagträ som liknar ett bordtennisslagträ, bara tjockare och större med små hål i. Bollarna är lika stora som tennisbollar, men mindre lufttryck vilket ger en något långsammare hastighet.

 

Hur spelar man paddel?

Padel spelas vanligtvis två mot två på en stängd paddelbana, som är 10 x 20 meter. Banans konstruktion är perfekt för en optimal spelupplevelse. Den 20 meter långa banan delas på mitten av ett nät. Linjerna på banan gäller bara för serve, eller om du spelar 1 mot 1.

Alla ytor på banan kan användas aktivt då spelarna blir mer erfarna inom paddelsporten. Att banans väggar kan användas i spel ger paddeln en extra dimension och gör den till en unik aktivitet. En paddelbana kan också vara en bra inkomstkälla då den kan hyras ut på timbasis.

Leverantör av kompletta paddelbanor

Vi är leverantör av padelbanor och vi erbjuder ett unikt utbud av paddelbanor, som är anpassade efter den enskilda kunden - vi kan leverera både utomhus och inomhus padelbanor.

Vår samarbetspartner Euronix har mångårig erfarenhet och tillsammans med sin kompetens inom både utveckling och installation av paddelbanor hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen utifrån dina behov och förutsättningar.

Vi erbjuder en komplett banlösning, från val och installation, till en spelfärdig padelbana. Oavsett vilken idrottsmiljö du har tillgänglig kan vi skapa en optimal lösning i nära samarbete med dig.

När du väljer en paddleboard finns det flera viktiga faktorer att ta hänsyn till. Detta för att göra investeringen så vettig som möjligt. På så sätt ska den tillgodose de behov och förutsättningar som finns för att du ska tänka på en professionell lösning.

Här får du ett unikt utbud där det finns flera olika padelbanor att välja mellan, både fasta och mobila, och alla lever upp till de högsta kraven på kvalitet och professionalism.

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna