Tillbaka

Frederiksholm Karre

AKB Frederiksholm Karré 15 har under ett antal år arbetat med att renovera lekplatser på de oinspirerande innergårdarna, alla belägna intill en mycket trafikerad väg. Tillsammans med UNIQA utarbetades idéförslag för tre gårdar med prisuppskattningar, som lades till grund för budgeteringen.

De tre gårdarna är utformade med stor variation, så det finns olika lekmöjligheter och utmaningar beroende på vilken lekplats som besöks av områdets barn.

Småbarnen har fått en egen inhägnad lekplats så att de kan leka fritt utan att föräldrarna behöver oroa sig för att de ska springa iväg obemärkt på den hårt trafikerade vägen. Här finns både sandlåda, gungdjur, ett roligt fordon, studsmatta och gunga. Hela lekplatsen har rejält gummi som falldyna, så de små barnen slår sig minimalt vid fall.

De lite äldre barnen har fått den röda lekplatsen. Här finns gott om möjligheter för mer utmanande spel. Här finns ett litet klättertorn med rutschkana, ett fint tåg, gungor, röjspön, karusell och sandlåda med lekstuga.

För de stora lekfulla barnen har den mycket stora lekplatsen designats på den tredje gården. Det stora lektornet ger plats för massor av fysisk utveckling och testning av gränser. Här kan du klättra, klättra över spångar, balansera, glida och luta. Utomhusträningsutrustning är också installerad så att du även kan träna utomhus.

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.