Tillbaka

Glostrup Bypark

Lekplatsen i Glostrup Bypark är omgiven av träd och parkens mysiga natur. Därför föll valet naturligt på en naturlekplats.Lekplatsen är uppbyggd av två större ytor, som är sammanlänkade av en asfaltsbana och som flitigt används av dagis och familjer på utflykter.

Den tidigare lekplatsen saknade lekvärde och de få redskap som fanns på lekplatsen var inte riktade till den största användargruppen: de mindre barnen mellan 2 och 6 år. Önskan med Byparken var därför att skapa en lekplats som kunde användas av barnen utan hjälp av de vuxna. Det ska finnas lekredskap riktade till yngre barns lek, fantasi och fördjupning samt deras motoriska förmågor. Allt i en dämpad och naturlig stil för att lekplatsen skulle smälta in i omgivningen.

På UNIQA föreslog vi att använda den dåvarande uppdelningen av lekplatsen och ordna ett område för lugn lek och ett område för vild lek:

Den "lugna" lekplatsen är utformad med plats för fantasifull lek och fördjupning i form av en liten by med olika lekstugor, en fågelbogunga, babygungor och en liten rutschkana. Den "vilda" lekplatsen är full av utmaningar med plattformar, klätternät, balansstubbar och bommar, larvrör och en stor rutschkana. Naturlekplatsen är gjord för hand i det mest hållbara robinia-träet och är skapad för att tåla det hårda slitet dag efter dag, år efter år.

Er du blevet inspireret vil det glæde os at hjælpe dig

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.