Tillbaka

Køge Bugt Privatskola

Da Køge Bugt Privatskole i sommaren 2015 skulle titta på en ny lekplats var beslutsprocessen något annorlunda än på de flesta andra skolor. Det var här elevrådet, bestående av 7 elever från 5:e till 9:e klass, valde den slutliga lösningen! Flera av elevrådsledamöterna gick till val på löftet om nya lekvillkor – och infriade sina vallöften snabbare än de flesta andra förtroendevalda.
Skolstyrelsen hade ställt krav på lösningen – inklusive de ekonomiska ramarna – och även elevrådet hade egna önskemål. De ville ha en miljö som kunde få ut de stora i frikvarteren – även tjejerna – och det skulle finnas lekförhållanden och utmaningar för alla årskurser.

Tre potentiella leverantörer fick komma med sina lösningsförslag, inklusive UNIQA. Projekten presenterades för elevrådet som också deltog i plan- och byggmöten. Elevrådet skulle slutligen presentera sitt val för skolstyrelsen – lösningsförslaget från UNIQA.

Uttalande

“UNIQA kom med en spännande lösning som mötte våra behov. Lösningen justerades under vägen så att den i slutändan blev helt perfekt i förhållande till skolan. Vi har bland annat fick gummimattor överallt på lekplatsen, hängmattor och några bra hängmattor för de större barnen. Dessutom var UNIQA-konsulten Dennis Andersen en bra match och han arbetade bra med elevrådet.

Vi valde att förnya både lekplatsen och bollplansområdet samtidigt, eftersom vi annars skulle ha tillgodosett en grupp elever framför en annan.
Både lekplatsen och bollplansområdet har gett skolan ett ökat lekvärde. Med klätterställning i robinia-trä, bäddsystem i gummi, rutschkana och gungor på lekplatsen. Och med bollbur, klätternätsystem, 3 studsmattor, 3 hängmattor och utemöbler på gamla bollplanen. Ytorna används både i frikvarteren och i klasserna.

Hela samarbetet med UNIQA har varit smärtfritt. Alla överenskommelser har följts, montörerna var söta och vi lyckades få in mycket spel på ett litet område utan att säkerhetsavståndet överskreds”.

- Rektor René Thorup

"Jag har sett väldigt mycket fram emot att något mer kommer ut till de större klasserna".

– Maria, 7:e klass

"Jag har sett fram emot att testa den nya fotbollsplanen".

– Bertram, 5:e klass

Er du blevet inspireret vil det glæde os at hjælpe dig