Tillbaka

Barndommens Land

Specialdesignat motorrum med hög grad av flexibilitet, då många av verktygen är både hopfällbara och mobila. På ett ögonblick kan utrymmet förändras i förhållande till vilka spel eller vilken sorts utmaning du vill sätta igång. Dessutom är förvaring inget problem då det medföljer hållare som monteras på väggen.

Uttalande

”När vi skulle inrätta vår nya institution bestämde vi oss för att vi skulle kunna erbjuda något speciellt i förhållande till barnens behov av motorisk utveckling. Tillsammans med UNIQA gick vi igenom alternativen som var både i förhållande till de fysiska ramarna och vår budget. Vi kom med våra önskemål om vad utrymmet skulle kunna göra medan UNIQA stod för enkäter och konstruktiv rådgivning. Maskinrummet är barnens favoritlekrum. Det är alltid fullt upp och du måste boka i god tid.
Det är härligt att vi har möjlighet att erbjuda hög puls och gå i den i ett fint och ljust rum inomhus. Då behöver lek, fart och utspel inte alltid lämnas till lekplatsen eller ett mörkt källarrum.”

Om det gemensamma området i Himlen

”Barnkammarens gemensamma utrymme var tidigare ett lite kaotiskt boende, med slumpmässiga leksaker och mycket trafik av personal och föräldrar. Därför tyckte inte barnen om att vara där utan blev hänvisade till de små grupprummen där det snabbt blev trångt.
Vi tog ett beslut om att definiera leken och de aktiviteter som kunde äga rum i det gemensamma området och ordnade det för fysisk träning. En skena i taket gör rummet 100% flexibelt då man här kan hänga upp gungor, grottor och t.ex. Fettisdagen. Sakerna som hänger i skenan går att plocka ner med ett enda klick och så har vi ett stort tomt rum som kan användas för att bygga hinderbanor, spela boll eller springa runt udden.
Barnen är inte längre osäkra på det gemensamma området, de vet vad de kan göra där ute. Personalen söker sig inte heller till allrummet med barnen, bara för att det är för trångt i grupprummen, utan går medvetet ut dit för att göra motoriska aktiviteter och lekar.
De nya barnen, som ofta är ganska små, upplever vi som mer nyfikna, i förhållande till vad som händer i det gemensamma området. De tittar där ute i en helt annan utsträckning än vi har upplevt tidigare.
Så vi har höjt professionaliteten och barnens trygghet och på så sätt gett bättre möjlighet att stötta deras nyfikenhet och utforskarlust.”

- Pedagogisk ledare Mette Mechlaoui

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna