Tillbaka

Husum IF

Två nya flerfält precis intill Husum skola och Husumparken väcker entusiasm bland lokala barn och unga i stadsdelen Köpenhamn. En flerbana med gummi och en med konstgräs. Med möjlighet att spela allt från hockey till volleyboll, tennis och fotboll. Men du kan också spela basket och interaktiva bollspel, eller bara ta en tupplur på ett av banden medan du lyssnar på musik över wi-fi-nätverket.

– Husums två nya multibanor från UNIQA klarar allt

Uttalande

”Multibanerne är upplysta, och varje kväll när vädret är rätt är folk där nere och leker eller leker på dem. Det är en samlingsplats. Föräldrar kommer med små barn, unga kommer på egen hand och eleverna använder banorna flitigt både för idrott och fritid. Men de lockar också andra typer av användare, som unga tjejer och killar som inte är engagerade i föreningslivet. För det är också en plats där man bara kan ha kul.”

”Jag föreslog därför Husum skola och de olika institutionerna med anknytning till området, om vi inte skulle samarbeta för att få till ett flerfält. Den kunde ligga på grusbanans område, som var en del av skolgården, ända fram till parken. På så sätt kunde vi integrera området, förklarar Tony Christensen.

De övriga intressenterna höll med om idén och bollklubbens ledning ansökte om flerplanspoolen och fick 300.000 DKK i stöd.

”Lokalpolitiker ställde sig bakom idén, sponsorer också, och Områdesförnyelse Husum slutade med att lägga en halv miljon i projektet, som en del av Husumparkens utveckling. På så sätt fick vi faktiskt hela projektet staplat på benen på mindre än ett år, säger Tony Christensen.

Multibanorna låter dig ha fem aktiva körfält samtidigt. Två på varje multiplan och en vid den interaktiva bollväggen från PlayAlive. Samtidigt finns en sällskapsdel ​​mellan banorna där man kan vara om man inte spelar, och banorna är gjorda i ett ljuddämpande material till förmån för grannarna.

”Vi har verkligen fått mycket för de 1,1 miljoner kronor som flerbanorna har kostat totalt. Det finns något för alla, precis som vi nu också har bättre träningsmöjligheter för våra många medlemmar i bollklubben”, förklarar Tony Christensen och fortsätter:

”Tidigare hade området restriktioner, men nu kan man spela många olika sporter och inte bara spela fotboll. Vi kan fördela bantiderna och skapa synergi bland skolelever, idrottare från föreningarna och lokala ungdomar. Vi hoppas att ännu fler unga som inte är med i föreningslivet tar emot erbjudandet, nu när det finns fler möjligheter, och det tror jag också kommer att ske. Kurserna tas i alla fall väldigt väl om hand av alla användare och vi har inte upplevt skadegörelse - så det drar bra.”

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna