Tillbaka

Nyborg Skatepark

"Skatepark Alfred"

14-årig lokal pojke har tagit initiativet och ritat den 700 kvadratmeter stora "Skatepark Alfred". I juni 2016 öppnade Nyborgs nya skatepark vid Nyborghallen. Initiativtagare är 14-årige Alfred Svop och hans skaterkompisar. Sedan länge har man velat ha en skridskobana i Nyborg: "Man måste vara väldigt uppfinningsrik för att hitta ett ställe som lämpar sig för skridskoåkning här i Nyborg", säger Alfred Svop som i oktober förra året skickade ett brev till kommunchef Kenneth Muhs (V ) med önskan om en skatepark i Nyborg.

Tidigare har han och hans kompisar fått ta resan till Köpenhamn eller Odense för att åka skridskor: "Jag är stolt över att skateparken nu är klar", säger Alfred Svop, som tillsammans med kompisen, Anthony Dahlstrøm, inte bara har ritat, utan också lagt namn för skateparken. Det är på grund av honom och ett mångårigt snack om en skatepark som den 700 kvadratmeter stora "Skatepark Alfred" nu står klar med quarterpipes, grindrails och funboxar som skateboards, skotrar och rullskridskor kan luftas på.

Pilekvisten har fått en spännande naturlekplats med många roliga lekredskap för både de små och stora barnen på anstalten.

Barnen utmanas motoriskt på exakt den nivå som passar deras ålder och förmågor. Du kan enkelt göra roliga spel som aktiverar barnen och utvecklar deras motorik. Lekplatsen är också bara en rolig plats att bränna energi av.

Lekplatsen har många små skrymslen och vrår med markiser som skyddar mot den skarpa middagssolen. Här kan barnen utveckla sina sociala färdigheter, samtidigt som de finmotoriska sinnena utvecklas.

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.