Tillbaka

Bibliotekets trädgård

Den äventyrliga litteraturlekplatsen

Den 27 augusti 2016 invigdes den nya signaturlekplatsen framför Gladsaxe huvudbibliotek. Lekplatsen är designad och byggd av UNIQA och kommer att bli centrum i en ny park till gagn för stadens medborgare.

Bli din egen berättare medan du ser dig själv i spegeln med H.C. Andersens hatt på. Mät dig på fyra meter Lange Peter Madsen och var Palle ensam i världen i sandområdet innan du känner mörkret i Antboys 'Myrrum' och flyger över molnen med Hodja från Pjort.

En del av lekplatsen representerar en bokhylla, där varje bok representerar en klassiker eller nyklassiker. Allt från Martin Strids 'Mustafas kiosk' till 'Mummitrollen' och 'Människor och rövare i Kardemummastaden' finns representerade och barn kan röra sig inne i och mellan böckerna, krypa, gunga, hoppa, glida och gömma sig medan de upplever böckerna. universum och bli inspirerad att läsa. Lekplatsen vänder sig till barn från 2-10 år och är därför även idealisk för skolor och institutioner att använda – till exempel har den en interaktiv e-vägg där skolbarn kan utmana sina litterära kunskaper.

Uttalande

”Många barnfamiljer kommer till biblioteket och därför har vi hört stadens barn vad de skulle vilja att lekplatsen skulle kunna göra. Tack vare det goda samarbetet mellan oss, kommunens fastighetscentrum och UNIQA blir det verklighet och något alldeles extra. Lekplatsen och parken blir en plats som skapar en koppling mellan inne och ute – där barnen kan leka och lära sig samtidigt som föräldrarna kan koppla av med en kaffe och en bok som de hämtat på biblioteket”.

- Jakob Guillois Lærkes - Bibliotekschef

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna