Tillbaka

City2

En utomhuslekplats inrättad inomhus

Under bygget av den nya storstadslekplatsen i City2 var allt tänkt. Förutom att det skulle vara roligt för både mindre och större barn fyllt med högt lekvärde, så måste det också byggas på ett sätt som kunde ge centret ett lyft, precis som att det skulle vara ’transparent’ så att kunderna kunde orientera sig.

Uttalande

”Det var viktigt att lekplatsen "flöt", och detta förstod man i UNIQA. För vi lever av handel och står du som kund på ena sidan måste du kunna se vilka butiker som finns på andra sidan lekplatsen. Dessutom ville vi också att det skulle vara en gratis lekplats och därmed är den obemannad, så säkerheten ska också vara i ordning med till exempel en ordentlig gummiyta, ”

”Det finns många hänsyn att ta för att alla, även kunder som inte tar med barn, ska trivas med att handla hos oss. Därför har vi också tänkt på ljudnivån, och har lagt mattor på torget, precis som lekplatsen har ett två meter högt glasstängsel. På så sätt sänker vi ljudnivån med 17 procent och förbättrar akustiken.

”Lekplatsen har blivit en del av helhetsupplevelsen av att komma till City 2. Och det är definitivt en magnet. "Det är en väldigt annorlunda lekplats där barnen utmanas, och det var precis vad vi ville - i själva verket ville vi så långt bort från den traditionella lekplatsen som möjligt, och UNIQA förstod det. Så när vi öppnade var vi spända på hur barnen skulle ta emot det. Den har bland annat en rutschkana som är 2,5 meter hög, vilket kan se lite osäkert ut. Men barnen såg det ett ögonblick och sedan började de leka. De visste instinktivt hur de skulle använda det och älskade det, säger Thomas Lüscher.

"Det har krävts engagemang och en genomförd strategi för att skapa en City 2 där det finns något för hela familjen och lekplatsen hade varit en central del. Därför invigdes den även för de lokala dagisarna med bubbelvatten, morotsbitar och röda mattan, och idag ”fylls torget av ”glada ljud” från barn som leker där.” Utöver lekplatsen och förstås en massa butiker har gallerian även sju biografer, en ishall, julmarknadsstånd och en ny gigantisk designeroutlet - och snart en 650 m2 stor restaurang och en massa marknadsstånd i stil med Torvehallerne i Inre Köpenhamn."

”Så nu har vi verkligen något för hela familjen. Medan pappa går till Silvan kan mamma leta efter lilla Ib på lekplatsen och efteråt kan de köpa läckra delikatesser från marknadsstånden att ta med hem eller äta på plats. Det är en full upplevelse där det finns något för alla. Så City 2 är inte längre bara ett köpcentrum, utan ett riktigt utflyktsmål.”

- Thomas Lüscher från City 2

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.