Tillbaka

Copenhagen International School

UNIQA som sparringspartner från början till slut

Projektet har utarbetats i samarbete med C.F. Møller Architects, som ritade det nya vackra campuset för Copenhagen International School i Nordhavn, Köpenhamn.

Den nya skolan, byggd med hållbara element inifrån och ut, ska spela en avgörande roll för att utbilda skolans elever för en global framtid med fokus på hållbarhet.

Skolbyggnadens unika fasad har 12 000 solpaneler som var och en är vinklad för att skapa en paljettliknande effekt. Detta gör skolan till ett av världens största solcellssystem integrerat i en byggnad och panelerna kommer att täcka minst hälften av skolans årliga elförbrukning.

Eleverna har fått den perfekta idrottsmiljön – både inomhus och utomhus. UNIQA har varit en partner i den aktiva utomhusmiljön. Här har miljövänligt gummiunderlag lagts - både som underlag, som löparbana och som skulpturell trappa - av återvunnet material, flerbanor har lagts upp för både fotboll och basket och en liten lekplats har gjorts. Vi har även installerat 7 bollburar på taken med en imponerande utsikt över Nordhavn och vattnet.

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna