Tillbaka

Lindevangsparken

Interaktivt vattenleksystem

I Lindevangsparken i Frederiksberg ligger Danmarks första interaktiva vattenlekplats. Vattenlekplatsen är utformad som en kullemiljö med gummibeläggning och barnen sätter på vattnet genom att aktivera de interaktiva satelliterna som finns på olika platser på lekplatsen:

”Det är några ljusfält som lyser upp som man sedan måste trampa på för att öppna upp vattnet på olika ställen på lekplatsen. Och när vattnet öppnas rinner det nerför några kanaler, där barnen kan dämma upp det med dammar och få det att rinna åt andra håll. Och så kan man också lägga bollar eller små ankor i vattnet så att de seglar nerför kanalerna, säger Jan E. Jørgensen, ordförande i Frederiksbergs Stads- och miljönämnd.

De lysande satelliterna är förprogrammerade för att öppna upp vattnet vid vattenlekplatsen. Men de fungerar även på vintern, när vattnet är avstängt. Här kan barnen istället spela tre olika infällda vinterlekar på dem. Och om barnen tröttnar på vinterlekarna kan de använda lekplatsens nivådelade studsmattor. De jobbar året runt.

 

Den interaktiva vattenlekplatsen har byggts i ett samarbete mellan UNIQA, PlayAlive, Fokdalsfontänen och Frederiksbergs kommun.

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.