Tillbaka

Kork Fallunderlag

Miljövänlig fallunderlag

Korkunderlag från Corkeen är 100% naturmaterial och är i första hand återvunnen kork från andra korkproduktioner och har på så sätt minsta möjliga påverkan på miljön. Korken till fallunderlag kompletteras med nyskördad kork.

Skördas utan skador på trädet

Korken skördas från korkträd utan att skada trädet. Korken, som är trädets bark, växer tillbaka helt naturligt. Kork är ett naturligt material som är rikligt i naturen, och korken innehåller inga kemikalier. När du använder Corkeen fallunderlag bidrar du också till att minska produktionen av plast och spridningen av mikroplast. Fallunderlaget kan återanvändas när den någon gång tas bort till t.ex. tillverkning av korkbanor och andra korktillverkningar.

Slitstark kvalitet, som dränerar optimalt

Fallunderlag i kork från Corkeen är väldigt slitstark. Cork blir bl.a. används även för golv och är ett av de mest hållbara materialen för underlag. Underlaget dränerar riktigt bra så du får inga problem med vatten i fallunderlaget vid stora molnskurar.

Minimalt underhåll

När du använder kork som fallunderlag får du ett underlag med minimalt underhåll. Dessutom är slitaget på verktyg som minimum, och du får in mindre smuts i byggnader än om du t.ex. använder fallsand. Underlaget är testat enligt EN1177.

Låg yttemperatur

Kork har en naturligt låg yttemperatur jämfört med andra fallunderlag – smart för de små hos barn, som kryper runt på underlaget och skönt när man leker med bara tår. Höstkuddar i kork doftar skönt naturligt och har en unik organisk look. Och underlaget är också riktigt bra för rullstolar och andra handikapp.

Produceres af verdens største korkproducent

Corkeen kork produceras av Amorim Group, som är världens överlägset största producent av kork. De har över 150 års erfarenhet av korktillverkning och kvaliteten har alltid varit på topp. Amorim fokuserar på miljövänlig produktion, så de har minsta möjliga påverkan på miljön. Vi är verkligen stolta över vårt samarbete med Amorim kring Corkeen kork fallunderlag.

  • Miljövänlig

  • Hållbar

  • Minimalt underhåll

  • Testad enligt EN1177

Produkter

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna