Tillbaka

Gungor - Naturlekplatser

En favorit bland barn

Gungan - ett flaggskeppselement som har gett generationer av barn känslan av att flyga genom luften och glädjen av att röra vid en liten bit av himlen!

Gungor finns på nästan alla lekplatser och av goda skäl. Barn älskar att gunga! Att gunga fram och tillbaka och med huvudet i olika positioner hjälper till att stimulera balanscentret och därmed även den vestibulära känslan. Detta har inverkan på koncentration och inlärningsförmåga, vilket bl.a. hjälper barnet på god väg när det gäller att lära sig läsa och skriva.

Utbudet av gungställningar under naturlekplatser är helt inbyggda FSC®-certifierad trä. Trädet kommer från avskogning med respekt för människor och natur, vilket säkerställer både miljön och de sociala förhållandena i skogarna.

SIK-Holz - Gungställning

Gungställningar från SIK-Holz är tillverkade av FSC®-certifierat robinia-trä, som utmärker sig genom att vara särskilt lämpade för markkontakt, med lång livslängd.

SIK-Holz har ett stort utbud av gungor; däcks- och sätesgungor, fågelbogungor, bäversvansgungor, par gungor, babygungor m.m.

När barn är tillsammans på gungan förbättrar de sina sociala färdigheter, får självförtroende, förbättrar sin motorik och stimulerar sina sinnen.

-Sik-Holz förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Proludic Origin - Gungor

Lekredskapen i Origin-serien är gjorda av robinia-trä och återger eller bygger på själva essensen av vad naturen har att erbjuda. Med Origin-sortimentet leker barn i naturen, med naturen och använder naturen.

Origin gungställen från Proludic är en lekplatsfavorit och klassiker som oundvikligen stimulerar både interaktion på lekplatsen och sinnena genom visuell och taktil kontakt med robinia-trädet.

Med sina dimensioner och robinia-trädesign kan gungstativen integreras sömlöst i vilken naturlig miljö som helst.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Norna - Gungställning

Gungor är alltid populära på en lekplats, och det är både hälsosamt och roligt att gunga.

Gungställningarna från Norna är i högkvalitativa FSC®-certifierade robinia-stolpar, designade för skolor, institutioner och det offentliga rummet, där de kan integreras i det befintliga landskapet.

Både bostadsrättsföreningar, allmänna parker och torg, har många olika användare av lekplatser, med vitt skilda åldrar och behov.

Vi har ett brett urval av vackra och spännande lösningar, alla tillverkade i hållbara material, med låga livstidskostnader.

Tillbehör för gungor

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna