Tillbaka

Karuseller för Naturlekplatser

En säker vinnare

En snurr på en karusell tillför många goda skratt, umgänge och bidrar samtidigt till att stärka barnens förmåga till balans och därmed även deras fysiska och motoriska utveckling. En bra balans förutsätter god kommunikation mellan hjärna och muskler, så att vi svarar på de signaler som kroppen sänder. Balansen är grunden för barnets fysiska och motoriska utveckling

Vi har ett av Danmarks största utbud av unika karuseller för naturlekplatser och vi har definitivt en karusell som passar dig perfekt. Utbudet av karuseller under naturlekplatser är helt inarbetat FSC®-certifierad träd. Trädet kommer från avskogning med respekt för människor och natur, vilket säkerställer både miljön och de sociala förhållandena i skogarna.

SIK-Holz - Karuseller

Karuseller från SIK-Holz är alla hållbart producerade, med tanke på låga livstidskostnader; tillverkad av FSC®-certifierat robinie-trä, som utmärker sig genom att vara särskilt lämpat för markkontakt, med lång livslängd.

SIK-Holz karuseller är designade för skolor, institutioner och det offentliga rummet, där de kan integreras i det befintliga landskapet.

Både bostadsrättsföreningar, allmänna parker och torg, har många olika användare av lekplatser, med vitt skilda åldrar och behov. Karusellerna inbjuder till både individuell men framför allt social lek. Balansförmågan sätts på prov och det finns goda möjligheter till skratt, yrsel och källan till magen.

-Sik-Holz förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Proludic Origin - Karuseller

Karuseller är bra lekredskap som med fart och spänning garanterat ger ett surr i magen, och som hjälper till att tänja på barnets gränser mot. Karuseller tränar både barnets sociala förmågor genom samarbete och hur kroppen tål rotationskraften. Det krävs både styrka och spänning i hela kroppen för att hålla i karusellen under ett snurr.

När barn vänder sig om stimuleras det vestibulära sinnet, vilket är särskilt bra då det ligger till grund för att barnen senare ska våga kasta sig ur balansaktiviteter och utgör en grund för lättare lärande.

Karuseller i Origin-serien är gjorda av robinia-trä. Mått och design passar perfekt in i alla naturliga miljöer, vilket ger barn en upplevelse som förbättrar deras motoriska, taktila och sensoriska färdigheter.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna