Tillbaka

Stora Lektorn - Klassiska Lekplatser

Lektorn är perfekta arenor för rollspel samt bra samlingsplatser för fysisk träning. Här kan barn släppa fantasin fritt, stimulerade av många detaljer och originella lekfunktioner. Element som klättervägg, rutschkana eller stege på tornet är bl.a. hjälper till att utmana barnets fysiska och därmed motoriska förmågor.

Fysisk aktivitet förbättrar barns problemlösning, logiska tänkande, rumsuppfattning, arbetsminne, självuppfattning och uppmärksamhet och kan vara ett verktyg för en positiv utveckling av mentala, emotionella och sociala processer. Detta kräver varierande fysiska aktiviteter, vilket ger barnen lämpliga utmaningar.

Kanopé-serien

Kanopé-serien

Kanopé är en öppen inbjudan till lek och äventyr. Barn upplever spänningen i naturen, via strukturer utformade för att se ut som trädstammar och vilt gräs som böjer sig och svajar i vinden.

Vägen genom kan vara horisontell eller vertikal, och ibland brant och instabil. Barn från två år och uppåt kan klättra i alla riktningar och upp och ner i en rad innovativa, olikformade repstrukturer.

På lekplatsen kan de leka akrobater, linedansare och susa nerför vridna glidrör eller Speed ​​Slides.

Alla utgåvor bär Kanopés signatur. Strömlinjeformad och modern design.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Amazon-serien

Amazone-temaet lockar barns fantasi till en tropisk regnskog.

Grafiken skapar en mystisk atmosfär med en mängd olika visuella element som representerar frodig och vild växtlighet. Träplankor, exotiska djur, tätt lövverk och mystiska symboler skapar en värld av äventyr som barn kommer att älska att utforska.

Serien innehåller både traditionella rutschbanor och mer avancerade rutschkanor, plattformar, utsiktstorn, klätterväggar, flera typer av klätternät, trappor, gångvägar, brandstolpar etc. Här bjuds barn i åldern 3+ till rollspel, fysisk träning och socialisering.

Färgerna spelar en nyckelroll för stämningen. De dominerande nyanserna av mörkt och ljusgrönt blandas harmoniskt med de naturliga jordtonerna, samtidigt som de kontrasterar med de ljusa färgerna hos papegojor och tropiska fiskar.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Medieval-serien

Medieval-serien är höljd i medeltida teman som fungerar som en oändlig inspirationskälla för alla de barn som älskar att identifiera sig med karaktärer från riddarsagor och fantasivärldar.

Periodiska symboler och grafik pryder designen i denna serie. Barn kan berätta oändliga historier och uppfinna alla typer av hjältar och hjältinnor! Flera lekpaneler väcker temat till liv och barn kan på så sätt släppa fantasin fritt, stimulerade av många detaljer och originella lekfunktioner. Element som klättervägg, rutschkana eller stege på tornet är bl.a. hjälper till att utmana barnets fysiska och därmed motoriska förmågor.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Metropolis-serien

Metropolis-temaet tar barn till en retro-futuristisk värld och hämtar sin inspiration från den franske författaren Jules Vernes sci-fi-verk om rymdresor, i luften och under vattnet, långt innan det var möjligt.

Metropolis-serien representerar en fantastisk kombination av flygmaskiner och ubåtsliknande fartyg. Varje element är överflöd av unika designdetaljer och lekfunktioner för lärande och nya upplevelser. Serien omfattar både traditionella rutschbanor och mer avancerade rutschbanor, plattformar, utsiktstorn, klätterväggar, trappor, gångvägar, brandgator m.m.

Serien, som hålls i färgerna svart och koppar kombinerat med metall och rostfritt stål, förstärker den mystiska sci-fi-atmosfären, är redo för interaktiv lek och inbjuder barn i åldern 3+ att låta fantasin flöda.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Adventure-serien

Adventure-serien tar djungeltema under övervägande och ger barn, genom många detaljer och originella lekfunktioner, möjlighet att fördjupa sig i den gröna undervegetationen.

Denna serie av lektorn är identitetsskapande för lekplatsen, perfekta arenor för rollspel och bra samlingsplatser för fysisk utveckling. Oavsett om det är att vandra genom tät terräng eller korsa hängbron och floder, kan äventyrare ge sig ut i nya och ännu outforskade territorier. Begränsad endast av fantasi. Serien hålls mestadels i färgerna orange, brunt och grönt för att stödja känslan av och inspirera till lek mitt i en tropisk skog.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Lighthouse-serien

Lighthouse-seriens tornen är lätta att upptäcka med sitt magnifika utseende och en nästan majestätisk kombination av geometri, färger och detaljrikedom. Sträckan upp till platån för utkiksposten ger barnen panoramautsikt över hela området och tar dem med på en resa in i en fantasivärld samt öppnar upp för en mängd möjligheter till utmanande lek och fantastiska äventyr.

Fyrar skapar en maritim atmosfär på lekområdet, där barn kan vara globetrottare, fiskare eller sjömän. Här kan de tänka sig att de har utsikt över havet när de klättrar uppför trappan till toppen och sedan beger sig ut mot vågorna igen genom att glida ner för de olika rutschkanorna och rutschkanorna.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Olika Stora Lektorn

En samling stora lektorn med många olika uttryck och lekegenskaper, alla med gott om plats för lekglada barn.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Thorium-Serien

Thorium-Serien består af et modulopbygget system, der gør det nemt at tilpasse til forskelligartede legeområder og ønskede behov. Systemet indeholder blandt andet en komplet forhindringsbane, legeplads, mødesteder, et 6 meter højt tårn, rutsjebane, glidestænger, broer, flere typer klatrenet - både vandrette og lodrette, armgang, svævebaner, flere observationstårne etc. Det transparente design giver et fuldt overblik over, hvor børnene befinder sig i legesystemet, som er anbefalet til børn fra 5 år og opefter.

Thorium-Serien er svanemærket, hvilket vil sige, at der på produkternes rejse, fra det producerede råmateriale, indtil konstruktionerne demonteres og genanvendes engang i fremtiden, stilles store krav til mindskelse af det samlede miljø- og klimaaftryk. De svanemærkede legetårne i serien er udført i nærmest vedligeholdelsesfrie materialer med en lang levetid, og som er mindst skadelige for miljøet. Materialerne tæller HPL -plader, pulverlakeret stål og aluminium.

- Søve forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Danmark

 

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna