Tillbaka

Linbanor - Naturlekplatser

Linbanor är bra lekredskap som med fart och spänning garanterat ger ett surr i magen, och som hjälper till att tänja på barnets gränser för vad det vågar. Att leka i linbanan är ett helt fantastiskt sätt att träna barnets förmåga att spänna sig och kontrollera sin egen kropp. Det kräver att du använder hela kroppen för att hålla i linbanan.

Ett flöte ger barnet massor av kroppskänsla speciellt eftersom flytgungan rör sig åt flera håll samtidigt och stimulerar därigenom motorik och balans. Dessutom utvecklas barns sociala färdigheter när bl.a. måste vänta på att det blir deras tur eller måste lämna över gunggungan till nästa i kö.

Utbudet av linbanor under naturlekplatser är alla gjorda av FSC-certifierat trä. Trädet kommer från avskogning med respekt för människor och natur, vilket säkerställer både miljön och de sociala förhållandena i skogarna.

SIK-Holz Linbanor

SIK-Holz linbanor är gjorda av FSC®-certifierat robine-trä, som utmärker sig genom att vara särskilt lämpade för markkontakt, med lång livslängd.

Linbanor är alltid populära på lekplatser och linbanor från SIK-Holz är perfekta lekredskap för skolor, fritidsföreningar, idrottsföreningar och i det offentliga rummet i övrigt.

SIK-Holz har ett brett utbud av vackra och spännande lösningar, alla tillverkade i hållbara material, med låga livstidskostnader.

-Sik-Holz förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Norna Linbanor

Linbanorna från Norna är tillverkade i hållbara, högkvalitativa FSC®-certifierade robinia-stänger.

Linbanorna är designade för det offentliga rummet, där de kan integreras i det befintliga landskapet och användas som lekplatsanläggningar för de flesta åldersgrupper.

Både bostadsrättsföreningar, allmänna parker och torg, har många olika användare av lekplatser, med vitt skilda åldrar och behov.

Det ska finnas något att hinna med för alla och lekplatsen ska ha ett högt attraktionsvärde under lång tid.

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna