Tillbaka

Rutschbanor för Naturlekplatser

Rutschbanor utgör lekplatsens naturliga centrum och attraktion, där impulsen att ledas från en nivå till en annan i en susande och lätt rörelse kan verka nästan oemotståndlig för vilket barn som helst. Den bestående glädjen av att klättra och gå ner i en upprepad rutin stimulerar också styrka, balans och andra grundläggande grovmotoriska färdigheter samt bidrar till träning genom rolig och upprepad lek.

De bärande träkonstruktionerna i utbudet av rutschbanor under naturlekplatser är alla gjorda av FSC®-certifierat trä. Trädet kommer från avskogning med respekt för människor och natur, vilket säkerställer både miljön och de sociala förhållandena i skogarna.

SIK-Holz - Rutschbanor

Rutschbanor från SIK-Holz kombineras alltid med lekredskap; lekstugor, torn, klättersystem etc. som alla är hållbart producerade, med sikte på låga livstidskostnader.

Lekredskap som rutschkanorna har lagts till är tillverkade av FSC®-certifierat robinia-trä, som utmärker sig genom att vara särskilt lämpade för markkontakt, med lång livslängd.

SIK-Holz Rutschbanor är designade för skolor, institutioner och det offentliga rummet, där de kan kombineras med andra lekredskap i det befintliga landskapet.

-Sik-Holz förhandlas fram med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Proludic Origin - Rutschbanor

Rutschbanaen är ofta ett stort biflöde och förstahandsvalet när man besöker en lekplats. Snabbheten och den kittlande känslan i magen utlöser glädjeskrik och garanterar massor av nöje och energi.

Att använda en rutschbana är riktigt bra för ett barns utveckling. Det stärker och stimulerar bl.a. balansen, kroppsmedvetenheten och grovmotoriken, genom att barnet måste resa sig och sätta sig, för att kunna glida ner och sedan framifrån gång på gång.

Träkonstruktionerna som rutschbanor i Origin-serien är monterade på är alla gjorda av FSC®-certifierad robinia- trä. Mått och design passar perfekt in i alla naturliga miljöer.

Med Origin-sortimentet leker barn i naturen, med naturen och genom att använda naturen.

- Proludic handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Norna - Rutschbanor

Rutschbanor från Norna är alla i hög kvalitet och tidlös design som passar in i både naturliga och urbana miljöer.

Stålrutschbanorna kan antingen installeras separat och integreras i den befintliga miljön eller kombineras med andra lekredskap i FSC®-certifierad trä som en förlängning av lekplatsens lekfunktioner.

Olika Naturrutschbanor

UNIQA har ett brett utbud av olika rutschbanor för naturlekplatser, där det går att integrera dem i det befintliga landskapet antingen för montering på ett torn eller en kulle.

Stålrutschbanor håller längre och tål de många timmarna av daglig användning, därför passar de särskilt bra för både skolor, institutioner och offentliga rum.

En rutschkana på lekplatsen kan garantera mycket nöje och energi bland barnen och det finns rutschkanor för både stora och små.

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna