Tillbaka

Hållbara tillverkare

På UNIQA fokuserar vi på hållbar produktion och vi ser därför till att hitta producenter med samma hållbara värderingar som vi. Därför utvecklas vårt sortiment ständigt, och vi strävar efter att fortsätta samarbeta med ledande tillverkare inom hållbar produktion av lekplatser och uteplatser.

Playtop / Nike Grind

Playtop har tillsammans med Nike sett till att återvinna gummit från sina produkter, så att det nu används i gummibasen i aktivitetsområden, snarare än att hamna någonstans i naturen.

Den innehåller ca. 28 par skor pr. m2 och det är upp till 91% återvinning. Allt gummi är faktiskt återvunnet (upcycled), och de sista 9% är det lim som används för att hålla ihop gummigranulatet. Gummit är även certifierat enligt EN71-3 (sådant test), vilket är samma test som används för leksaker, nappar och annat för barn.

- Playtop forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Norden

 

Berliner - Lekutrustning för livet

Detta tillkännagivande ovan definierar både hur Berliner Seilfabrik tänker och bygger lekplatser. Lekplatserna är designade för att hålla i generationer och tar därför upp hållbarhet i framtida generationers intresse.

Från vagga till vagga princip

För att uppnå optimal hållbarhet måste lekplatser vara långsiktiga investeringar. Detta gör ersättningar mindre nödvändiga och sparar därmed resurser. En stor andel av Berliners lekplatser som installerades före 1980 är fortfarande i bruk, fortfarande säkra och fortfarande roliga att leka på.

Berliner Seilfabrik använder aluminium tillverkat av 85 procent återvunnet material och 70 procent återvunnet stål, deras produktion har varit PVC-fri i mer än ett decennium och säkerställer att produkternas totala CO2-avtryck är så litet som möjligt.

- Berliner forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Norden

 

Rhino Ramps - Miljövänliga skateramper som drivs av solen

Allt material som används för att producera Rhino-skridskoramper är 100% återvinningsbara och företagets egen solcellsanläggning genererar 215.000 KW grön energi per år. Överproduktionen säljs till det allmänna elnätet.

- Rhino Ramps forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Norden

 

HABA - Högkvalitativa produkter med lång livslängd

På HABA ska hållbarhet inkludera hittats i att deras lekredskap har lång livslängd – att de kan föras vidare till nästa generation.

HABA har följt barn på väg in i och genom livet i 80 år nu – med spel och leksaker som utmanar, uppmuntrar och framför allt ger mycket glädje.

Värde satt fast förankrat

HABA utvecklar och producerar högkvalitativa produkter för barn och deras familjer på ett miljövänligt, energi- och resurssnålt sätt på alla nivåer i värdekedjan. Detta uppnås genom högeffektiva processer, produktionsmetoder och mycket motiverade medarbetare, för vilka idén om kvalitet också är fast förankrad i deras tänkande och handlingar. Speciellt skydd av naturresurser, långsiktig anställningstrygghet och aktivt miljöskydd är högt prioriterade på HABA.

- HABA Pro forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Norden

 

UNIQA - En hållbar framtid

På UNIQA tror vi att om vi fokuserar på att sänka vårt CO2-avtryck genom vår värdekedja och i våra processer, samtidigt som vi kompenserar vårt klimat genom att plantera träd, är vi på god väg att skapa en mer hållbar framtid för alla .

Att köpa UNIQA-produkter säkerställer hållbar handel.