Tillbaka

Miljövänliga produkter

Fisknätsstolen - den hållbara stolen

På UNIQA vill vi hjälpa till att städa haven – det är därför vi introducerar denna hållbara stol, som är 100 % återvunnen; det gäller inte bara sitsen som är gjord av använda fiskenät utan även ramen som är tillverkad av återvunnet stål av bland annat tråd.

Vi tar hand om haven omkring oss!

Pantomove-LuPo

När kvalitet och hållbarhet går hand i hand

UNIQA är ledande återförsäljare av VS undervisningsmöbler.

I valet av skolmöbler har det varit väsentligt för oss att dessa produceras så hållbart som möjligt. VS använder inte bara återvinningsbart material för sin produktion, utan själva fabriken värms upp med regnvatten, som samlas upp på takytorna. VS är också en mycket miljömedveten bärare. I samarbete med oss ​​levererar de direkt till slutanvändaren, så att onödig miljöpåverkan undviks. Möblerna packas inte i plast eller kartong utan transporteras med speciella filtar som återvinns gång på gång.

Designad av Verner Panton

PantoMove-Lupo är den stabila och bekväma stolen som låter eleverna luta framåt/bakåt och åt sidorna utan att störa undervisningen.

UNIQA Kuben - Miljövänlig FSC Kedjetillverkning

UNIQA Cube är ett unikt koncept som kan bidra till att skapa koncentration i öppna ytor. Kuben är även idealisk för grupparbete när det kommer till att ha roligt efter skolan och när det är elevsamtal mellan lärare och elev. Möjligheterna är många och flexibiliteten stor.

På UNIQA tar vi extra hand om miljön genom FSC-kedjeproduktion. Skillnaden mellan FSC-virke och FSC-kedjeproduktion är mycket stor. Den totala miljöpåverkan av FSC-kedjetillverkning är betydligt lägre än FSC-trä. Väljer du produkter från FSC-kedjetillverkning är alla länkar från frö till möbler dokumenterade att ha minsta möjliga miljöpåverkan.