Tillbaka

Cirkulär Ekonomi

På UNIQA strävar vi ständigt efter att skapa hållbar utveckling. Vi arbetar därför ständigt med att bli ett ännu mer cirkulärt företag. Ett av de bästa sätten att skydda miljön och minska en produkts miljöpåverkan är att förlänga dess livslängd. Därför vill vi skapa ett livscykelsystem där vi säkerställer att våra produkter och material kan återintegreras och ge nytt liv. Vi vet att processen kommer att ta tid, men vi är redan igång med våra initiativ som:

Retur och återvinningskoncept

På UNIQA tar vi tillbaka våra produkter och ser till att de resurser som annars skulle hamna som avfall doneras för återvinning genom vårt donationsnätverk eller återvinns till nya produkter. Genom vårt retur- och återvinningskoncept tar vi ansvar för samhället och miljön. Läs mer om vårt donationsnätverk här.

Hållbart utbud

Vårt växande hållbara sortiment, som bland annat representerar både återvunna och återvunna möbler och produkter, är också en del av vår cirkulära utveckling. Bland annat är vår fiskenätsstol 100% återvunnen från (rå)material, som annars skulle betecknas som avfall. Denna unika stol är gjord av använda fiskenät och återvunnet stål. Klicka här för att se vårt breda utbud av hållbara möbler och produkter.

Hållbart producentsamarbete

Som de enda i världen kan vi på UNIQA erbjuda en unik gummibas gjord av återvunnet gummi från gamla Nike-skor. I samarbete med Nik Grind och Playtop ger vi nytt liv åt gamla begagnade Nike-skor och samtidigt undviker vi att de slängs ut och hamnar någonstans i naturen. Ännu viktigare är att gummit från gummisubstratet kan återvinnas och inkluderas i den cirkulära kretsen.

Förpackning och inslagning

På UNIQA vill vi vara hållbara i alla hörn av vår verksamhet. Därför räcker det inte med att vi erbjuder hållbara produkter, vi måste självklart också ha hållbara leveranser av våra produkter. Transporten av alla våra egna leveranser är planerade efter distans, så vi kan köra så få kilometer som möjligt. På så sätt försöker vi minska transporternas miljöpåverkan. När vi levererar och monterar våra egna produkter ser vi till att alla förpackningar och förpackningar returneras och återvinns. Dessutom erbjuder vi i samarbete med våra leverantörer smarta hållbara lösningar som:

  • Återvunna mattor som omslag.
  • Inslagning av återvunnen kartong och plastfilm som har en hög grad av återvinning.
  • Leverans utan förpackning.
  • Hållbara gör-det-själv-lösningar för förpackningar i form av gamla leksakslådor eller liknande.