Tillbaka

Borde - Skola

Skolborde är en viktig del av alla skolors inredning. De är en nödvändighet för elevernas dagliga undervisning och spelar en central roll för att skapa en optimal lärmiljö för eleverna. Skolborden ska vara hållbara, praktiska och funktionella, samtidigt som de ska vara bekväma att sitta vid flera timmar åt gången. Bord för skolor finns i olika storlekar och material. De vanligaste materialen för skolborder är trä, laminat och metall. Skolborde kan ha en fast höjd eller kan justeras i höjdled för att passa olika elever.

Skolborder kan också ha olika former som rektangulära, ovala eller runda. Det är viktigt att skolbordene är ergonomiskt korrekta så att eleverna kan sitta rätt och undvika smärta eller skador. Därför ska skolbordene ha rätt höjd i förhållande till elevernas höjd och ha ett lämpligt avstånd mellan bordsskivan och sitthöjden. Dessutom kan justerbara skolborder låta eleverna ändra sin sittställning och skapa en mer dynamisk inlärningsmiljö.

Multifunktionella skolborder har också blivit mer populära i dagens moderna skola. Dessa tabeller kan användas för att skapa olika zoner för individuellt arbete, grupparbete, kommunikation etc. Det kan ge eleverna en mer flexibel lärandeupplevelse och göra det lättare för lärare att anpassa undervisningen efter elevernas behov.

Slutligen är det också viktigt att tänka på hållbarhet i relation till skolborder. Skolor kan välja att investera i hållbara material, återvinningsbara produkter och livslängd, vilket kan ha en positiv inverkan på miljön.

Studentborde

 

 

Skrivborde

 

 

Matsalsborde

 

 

Mötesbord

 

 

Höga Borde

 

 

Väggborde

 

 

Hopfällbara Borde

 

 

Bullerdämpande borde

 

 

Insättningsbord

 

 

Höj- och Sänkningsbord - Lärarbord 

 

 

Konferensborde                             

 

 

Soffborde                                         

 

 

Rulleborde

 

Lysborde

 

Cafeborde

 

Barborde

 

Borde til faglokaler

 

Borde til leg, læring og spil

 

Skranker / Reception

 

evt

evt

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna