Tillbaka

Engstrandskolan

Hantverksrum - indelade arbetszoner

Hantverksrummet är inrett med olika arbetszoner. Grupper av hyvelbänkar för det tuffaste verkstadsarbetet. En arbetsdisk för fint trä och två verkstadsbord för projekt med återvunnet material. Längs med hela rummets väggar finns förvaring av material och verktyg i materiallådor och verktygsskåp samt ett inspirerande materialbibliotek. Lådor på hjul kan innehålla småved, som kan köras till den plats där du ska arbeta.

 

 

Målarverkstad, rökzon och designrum

Måleriet och rökzonen ligger båda som sammanbindande utrymmen mellan hantverk och design. Måleriet är försett med nya fönster mot korridorområdet med utsikt över det stora designrummet som ligger på andra sidan. Lokalen är möblerad med symaskiner och skärbord, handfat, skåp, anslagstavlor, spegel och gin. Ytterligare stora höj/sänkbara arbetsbord och gott om utrymme gör det till en väl fungerande verkstad. Från designrummet har man utsikt genom fönstren till det nya presentationsrummet.

IT-bibliotek och presentationsrum

IT-biblioteket har ett eget litet utrymme i hörnet av verkstaden. Med glas och utsikt över resten av pysselrummet. Här kan du sitta och plugga med PC och böcker. Ett gavelbord med pallar är PC-arbetsstation. En hylla för böcker och material står vid fönsterväggen och kan användas som visningsmöbel.

På motsatt sida av hallen finns ett rum som är inblandat i kommunikation – ett presentationsrum. Den är avsedd för fördjupnings- och examenssituationer och utställningar. Anslagstavlor och mobila whiteboardtavlor har satts upp. Rummet har piskbord på hjul som kan fällas ihop och flyttas åt sidan. Det erbjuder olika alternativ för inredningen av rummet. I borden ingår pallar som kan staplas, placeras på pallvagnar och rullas åt sidan. I rummets gavel finns en mobil bokhylla för material och böcker.

Har du blivit inspirerad hjälper vi dig gärna