Tillbaka

Læringshus Nærheden

UNIQA som totalleverantör

UNIQA är totalleverantör för den största nya skolan i Danmark 2021. Læringshuset Nærheden ligger i Hedehusene. Vi har levererat allt till skolan, från matlagningsrum till makerspace fine, makerspace rough, musikrum, rasterum, arbetsrum och stora vackra genomflammande furuhyllor. Här kan barnen ställa ut sina färdiga produkter, skapade i makerspace.

Hyllorna hjälper till att samla skolans många öppna ytor, där barnen kan träffas, sitta i hyllorna och använda dem som bas att arbeta utifrån. Vi har gjort rum, med inbyggda bänkar, som ger arbetsplats för små grupper när barnen ska göra produktbaserat lärande, som sedan ska ställas ut i de stora hyllorna.

I makerspace rough har vi satt upp stora råstålställ som är extra djupa: Dessa är skapade för att innehålla olika material, svetsbord, plåtställ, verktygsväggar. Inom naturvetenskapen har vi tillverkat dragskåp, arbetsbord för kemikalier med inbyggd gas och specialhandfat. Vi har gjort ett enormt stålbord för att obducera djur på och och och och vi kunde fortsätta. Det hela är gjort utifrån ett mål att inte minst skapa men också stödja arkitekternas idéer; att skapa rum och miljöer som utmanar, omfamnar och ger olika upplevelser för barnen, så att de själva kan ta ansvar för sitt lärande och delta i gemenskapen. Detta är möblerna som hjälper till att skapa/stödja

UNIQA är stolta och glada över att ha varit en del av denna nya process för lärande i danska skolor, där rummet/möblerna får en aktiv del i barnens vardag och lärande.