Tillbaka

Taklösningar

Sveriges ledande expert på taklösningar

Vi är Sveriges ledande expert på taklösningar med lekplatser, idrottsplatser och bostadsytor och vi har referenserna som backar upp det. 

Vi har bland annat ansvarig för taklösningarna på Konditaget Lüders beläget ovanpå ett parkeringshus i Nordhavn. Här finns nu 2.400 m2 offentligt stadsrum med faciliteter för träning, boende och lek på 24 meters höjd. På andra håll i Nordhavn har en ny skola, Copenhagen International School, använt taken för att integrera så många som sex vackra bollplaner. Nu har skolan fler motionsmöjligheter för eleverna – och det med en ganska hänförande utsikt. Det är två riktigt bra exempel på hur arkitekter utnyttjar stadens tak. Det är inte bara i huvudstaden som arkitektonisk utveckling och specialdesignade lösningar sker. Det imponerande LEGO House i Billund, ritat av arkitekten Bjarke Ingels, har fått ett ikoniskt tak med 12 unika färger gjorda av naturgummi och återvunnet gummi. Här kan besökarna ta sig upp på taket och njuta av utsikten, umgås och vara aktiva i de mjuka omgivningarna.

UNIQA har totalt över 100 referenser för taklösningar runt om i Danmark.

Flytta upp leken på stadens tak

Aktiva stadsrum på taken ger fler aktivitetsmöjligheter i städerna där det är trångt.

Aktiva stadsrum och aktivitetsytor på taken efterfrågas allt mer i moderna nybyggnationer. Arkitekterna använder efter hand alla ritvinklar för att utnyttja de ytor som hittills inte varit traditionella bostäder – och det skapar stor glädje bland stadens människor.
Flera nya bostäder skapas på hustaken. Särskilt i de större städerna, där det är större tillströmning än omflyttning, är behovet av nytänkande stort när det gäller friluftsområden. Det finns därför en naturlig användning av tak som sociala mötesplatser. Dessa nya utomhusplatser har potential att bli stadens nya parker i framtiden.

In house-experter - en unik och säker taklösning

Vi har interna experter som vet allt om hur man skapar den optimala taklösningen. Både när det gäller att skapa de optimala förutsättningarna för lek, träning, rörelse och socialisering. Men också i förhållande till att göra en säker lösning som håller.

Beräkningar för taklösningar

När du gör en taklösning med UNIQA hjälper vi dig med alla beräkningar i förhållande till att göra den optimala lösningen. Det kan vi bland annat hjälper dig att optimera din budget, hjälpa till med statiska beräkningar och många andra saker som gör processen enklare för dig.

Playtop / Nike Grind

Playtop har tillsammans med Nike sett till att återvinna gummit från sina produkter, så att det nu används i gummibasen i aktivitetsområden, snarare än att hamna någonstans i naturen.

Den innehåller ca. 28 par skor pr. m2 och det är upp till 91% återvinning. Allt gummi är faktiskt återvunnet (upcycled), och de sista 9 % är det lim som används för att hålla ihop gummigranulatet. Gummit är även certifierat enligt EN71-3 (sådant test), vilket är samma test som används för leksaker, nappar och annat för barn.

-Playtop handlas med stolthet och exklusiva rättigheter av UNIQA i Norden

 

Certifikat på gummiunderlag för taklösningar

UNIQA är den enda i branschen som har ett vindtest på vår gummibas. På båtarna är du säker på att gummit stannar i händelse av storm. Vi har även branschens bästa brandtest och ett avloppstest som visar våra gummiavlopp 10 gånger fler än vad standarden EN15330-1:2007 föreskriver.

Unik design i vårt stadsrum

Taklösningar resulterar i unik design i vårt stadsrum. Moderna versioner av lekanläggningar används, sportytor designas i trendig stil, miljövänliga material används som återvunnet gummi – och inte minst dyker urbana grönområden upp ovanpå byggnaderna. För många av oss är utomhusutrymmen en fristad där både hjärna och kropp kan stressa ner. Framtidens bostäder på städernas tak kan bidra till att forma lokalområdenas identitet och bild i form av sunda initiativ och aktivering av medborgare. De många outnyttjade taken kan i framtiden ge stort värde för närområdet.


Lösningsförslag

 

Behöver du ett förslag till ditt nästa projekt?

Kontakta oss idag och få ett lösningsförslagExempel på lösningsförslag

Alla projekt som visas är designade och vunna av UNIQA